25 Temmuz 2012 Çarşamba
- 25 Temmuz 2012 Çarşamba
- 01 - Çorbalar
- 8 yorum
Yazın bunaltıcı sıcaklarda içimizi serinleten ve hazırlanması kolay bu güzel çorbayı denediniz mi ? Denemediyseniz en kısa zamanda elinizin altındaki aşurelik buğdayı bir iki taşım kaynatıp, üzerine soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu birkaç kez değiştirip tekrar su ilave ederek yumuşayana kadar pişirin..Birde bunun için lezzetinden emin olduğunuz yağlı bir süzme yoğurt varsa tamamdır...Ben önceden hazırladığım pişmiş nohuttan da ilave ediyorum, siz de mısır veya nohut ilave edebilirsiniz veya sade buğdayla hazırlayabilirsiniz. Pişirdiğiniz buğdayı dibinde kalan pişirme suyu ile birlikte kapaklı saklama kutularına doldurarak daha sonra kullanmak üzere dondurucunuza kaldırın. Soğuk çorba yapmak istediğinizde sabahtan çıkartıp çözülen buğdaya aynı ölçüde yoğurt ekleyin azara azar su ilavesiyle kıvamını ayarlayarak çorbayı hazırlayın. Kaselere alınca üzerine kıyılmış taze nane ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
ellerinize sağlık canım
çok severim elinize sağlık
Ellerıne saglık
nefıs gorunuyor
Serin serin..pek bir güzel oluyor..
Ellerıne sağlık.
Mmmm nefis görünüyor canım. Çok sevdiğim bir çorba. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Özellikle bu sıcaklar için ideal.Ellerine sağlık.
Çok sevdiğim bir lezzettir ellerinize sağlık:)
Örgü Çantam, çooook teşekkürler sevgiyle kal.
Mavii, Öykü, kocaman öptüm sizleriiiii
Sevilciğim, çok sreveriz ve sıkça yapılır gerçektende.sevgiler.
Elifciğim teşekkür ederim sevgiler canım...
Pembe kekik evet evet bu sıcaklarda çok iyi gidiyor gerçektende. sevgiler.
ev atölyesi, kocaman sevgiler canım çok sağoll.
Yorum Gönder