Yeni Yıl

25 Temmuz 2012 Çarşamba



Yazın bunaltıcı sıcaklarda içimizi serinleten  ve hazırlanması kolay bu güzel çorbayı denediniz mi ? Denemediyseniz en kısa zamanda elinizin altındaki aşurelik buğdayı bir iki taşım kaynatıp, üzerine soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu birkaç kez değiştirip tekrar su ilave ederek yumuşayana kadar pişirin..Birde bunun için lezzetinden emin olduğunuz yağlı bir süzme yoğurt varsa tamamdır...Ben  önceden hazırladığım pişmiş nohuttan da ilave ediyorum, siz de mısır veya  nohut ilave edebilirsiniz veya sade buğdayla hazırlayabilirsiniz. Pişirdiğiniz buğdayı dibinde kalan pişirme suyu ile birlikte kapaklı saklama kutularına doldurarak daha sonra kullanmak üzere dondurucunuza kaldırın. Soğuk çorba yapmak istediğinizde sabahtan çıkartıp çözülen buğdaya aynı ölçüde yoğurt ekleyin azara azar su ilavesiyle kıvamını ayarlayarak çorbayı hazırlayın. Kaselere alınca üzerine kıyılmış taze nane ekleyin. 

8 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık canım

mavii dedi ki...

çok severim elinize sağlık

öykü dedi ki...

Ellerıne saglık
nefıs gorunuyor

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Serin serin..pek bir güzel oluyor..
Ellerıne sağlık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor canım. Çok sevdiğim bir çorba. Ellerine sağlık. Sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Özellikle bu sıcaklar için ideal.Ellerine sağlık.

sibelyalcincom dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzettir ellerinize sağlık:)

lezzettabağı dedi ki...

Örgü Çantam, çooook teşekkürler sevgiyle kal.

Mavii, Öykü, kocaman öptüm sizleriiiii

Sevilciğim, çok sreveriz ve sıkça yapılır gerçektende.sevgiler.

Elifciğim teşekkür ederim sevgiler canım...

Pembe kekik evet evet bu sıcaklarda çok iyi gidiyor gerçektende. sevgiler.

ev atölyesi, kocaman sevgiler canım çok sağoll.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı