Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz.
Bu tarifi, kronikleşmiş kabızlık çekenlere israrla tavsiye ederim. Bir adet kabakla gün aşırı yapacağınız bu uygulama, kabızlık sorununuzu büyük ölçüde azaltacaktır. üzerine koyacağınız bir tutam kıyılmış dereotu ve cevizde lezzetini artıracaktır.
Malzemeler:
1 adet sakız kabağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bard. süzme yoğurt
Kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Dövülmüş ceviz( isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Kabağın iki ucunu temizleyip yıkayın kabuklu olarak rendenin iri tarafından rendeleyin. Süzgeçte biraz suyunun süzülmesi için bekletin. tereyağında hafifçe yumuşaması için en fazla 3-5 dakika arası soteleyin soğuyunca tuzunu karabiberini akleyin.Yoğurtla karıştırın kıyılmış dereotu ile servis yapın ceviz kullanacaksanız yeme aşamasında ekleyin ki mezenizin rengi kararmasın
5 yorum:
elerinize saglık bu akşam ki iftar soframa denemek istiyorum acaba suyunu sıkıcakmıyız kabağın?
Çok severim ellerinize sağlık.Hayırlı iftarlar:))
Ablacım çok severim ellerine sağlık sevgiler.
Kabagi bende cok kullanirim salata cesitlemeleri yaparim sizinkide cok guzel olmus -gozukuyor..ellerinize saglik
Sevgili mavii, birazcık süzgeçte bekletirsen suyu süzülür belirtmiştim. sevgiyle kal.
Canan cığım çok teşekkürler sanada hayırlı iftarlar olsun.
Sevgili Derya, çok faydalı ve lezzetli gerçekten.sevgiyle kal..
Dostbahçesinden lezzetler..kabak çok faydalı bir sebze zaten mümkün olduğüunca salata ve farklı tariflerle bir şekilde tüketmek lazım, sevgiyle kal canım.
Yorum Gönder