Merhabalar sevgili dostlar, nasılsınız? Blog dünyası epey sakin, çoğunluk tatilde.. Eee bu sıcaklarda herkes yapabildiği kadar fırsatını bulunca az çok tatil yapmaya çalışıyor. Bizim tatil kısmet olursa bayram sonrası yani 25 ağustosta inşallah..Bu sene Ege tarafından erken rezervasyonla yerimiz belirlendi..
Patates krebi, çok çabuk hazırlandığı için bekar yemeği olarak bilinse de bizde kahvaltılarda ve yaz akşamlarında yapılıp severek tüketilir..
Malzemeleri patates, yumurta tuz ve sıvıyağdır . Buna ilaveten damak zevkinize göre bir çok malzeme ekleyebilirsiniz. Örneğin pastırma, sosis,sucuk, kızartılmış taze biber, kekik fesleğen vs.
patatesini az, yumurtayı bol kullanabilirsiniz.
Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın.nişastasının gitmesi için bol suda yıkayıp süzdürün bol yağda patatesleri kızartın. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını emdirin. Tavadaki kızartma yağını bir kaba alarak patatesleri tekrar tavaya alın. Yumurtaları bir kapta tuz ile iyice çırpın ve patateslerin her tarafını kaplayacak şekilde üzerine yayın. Arada bir ters yüz ederek her iki yüzünü kızartın. Servis tabağına alıp kekik veya pul biber serpiştirin. Dilerseniz servis yapmadan üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin.
7 yorum:
hafta sonu kahvaltılarında sık sık yaparım ellerine sağlık :)
mımmm.tam benlik olmuş,bayıldım..ellerinize sağlık..
bende çocuklara sık yaparım .Eline sağlık Şükrancım.
Çok leziz gözüküyor.
Benim kız kesin bayılır.
Ellerine sağlık.
Canı çekmiş anne Çiğdem
Çok pratik ve nefis bir lezzet. Çok severim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
bayılırım :))
cok ama cok severım
ellerıne saglık:)
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. bloguma davetlisiniz http://pespembemutkuluk.blogspot.com/
Yorum Gönder