Yeni Yıl

18 Temmuz 2012 Çarşamba






Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik.
Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceğim lezzeti yıllar önce gittiğimiz Ege de bir restorantta arkadaşlarla tatmıştık .bu nefis Pilakinin yanında her türlü deniz ürünlerini, zeytinyağlı ege otlarıyla hazırlanmış enfes mezeleri, kısaca hepsi o kadar lezzetli gelmişti ki eşimin de benim de tadı damağımızda kalmıştı. Ben size şimdilik sadece plakinin tarifini vereceğim, Diyeceksiniz ki bu bizim bildiğimiz plaki.değil mi? tamam bu bizim bildiğimiz pilaki ama ustanın tarifiyle denemenizi öneririm. .Bu sene de kısmet olurda gidersek tatil dönüşü mekandan ve muhteşem lezzetlerinden alabildiğim diğer meze tariflerinden fotolarla ayrıca bahsetmeyi düşünüyorum. Sevgiyle sağlıkla kalın..

 Gelelim tarifine

Malzemeler: (4 kişilik)


1 kase iyi cins fasulye (bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış)
1 iri soğan (yemeklik doğranmış)
1 kırmızı biber (acı)
3 diş sarımsak
İyi cins zeytinyağı ( 1 kahve fincanı)
Biber ve domates salçası
1 havuç (küp doğranmış)
Tuz karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu

Hazırlanışı:
Zeytinyağında havuç, sarımsak, acı biber ve soğan hafif kavrulur.
Salçalar eklenir bir iki kere de onunla kavrulur.
Kuru fasulye ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Toz şeker, limon suyu, tuz, karabiber eklenir yumuşayana kadar pişirilir.  
Üzerine kıyılmış maydonoz serpip ılık olarak servis yapılır.

Not:
Pilakinin lezzetindeki en önemli püf noktası iyi cins bir zeytinyağı ve fasulye kullanılması..


Benzer Yazılar:

  • Kabak mezesi Kabak Mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olu… Read More
  • Kuru Biber Kavurması  Güzelliklerle dolu geçsin gününüz...         Her yaz bu biberleri mutlaka kuruturum. Kışın, ya bu şekilde ya da kavurup üzerine kıymalı salçalı sos döküp yemeyi çok seviyoruz... Aynı yöntemle yılb… Read More
  • Arnavut Ciğeri ‘’Karşılıksız, beklentisiz, hesapsız, çıkarsız ve özgürce sevelim birbirimizi, Sırf bir başkasının iyiliğini, mutluluğunu isteyerek’’ ne güzel söylemiş Elif Şafak... Malzemeler:  1 kg.Ciğer 3 adet patates … Read More
  • Deniz Börülcesi Mezesi ve Cevizli Köz biber salatası         Merhabalar sevgili dostlar, deniz börülcesi mevsimi geçmek üzere.. Bununla çok lezzetli salatalar veya mezeler hazırlayabilirsiniz...şimdilerde özellikle etli olanlarından  mutlaka alıp temiz… Read More
  • Yeni yılda yeni Projeler       Her yeni yıla yaklaşırken bir heyecan kaplar yüreğimi… Bu heyecan bazen hüzünle, bazen sevinçle bazen de yeni projelerle ilgilidir. Hızla akan zamana karşı hüzün duymamak elde değil, sağlıklı ve do… Read More

7 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,eline sağlık canım:))

Oglak Kizlari dedi ki...

hımmm yemede yanında yat.
Ellerine sağlık.

Aç anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Hımm gerçekten çok güzel bir tarif. görüntü de çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık cnaım:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HADİ BAKALIM ZEYTİNYAĞLIMIZ HAZIR..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
HAYIRLI RAMAZANLAR...

Gönül dedi ki...

canım benimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm özledim ve geldim.)))))) ellerine sağlık hayatımmmm....ankaraya geldiğimde yada istanbula geldiğinde mutlaka görüşelim konuşacak çok şey birikti....... çok öpüyorum sevgilerimle

Nilgün dedi ki...

Bende yemeğin lezzetinde kullanılan yağın önemine inananlardanım. Ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar..

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.nefis görünüyor.Bir de ustanın tarifi ile denemek lazım:)
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı