Yeni Yıl

2 Aralık 2009 Çarşamba



sebzeli gözlemeyi biz çok seviyoruz. Kıymalısına göre daha hafif olduğu için genelde yufka aldığımda yapıp buzluğumda hazır bulundururum.

Malzeme :
yufka
patlıcan
domates
yeşil biber
kuru soğan
tuz, karabiber,  pul biber
kıyılmış maydonoz
sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanların kabukları tamamen soyulup küp doğranır ve sadece üzerlerine tuz serpilir bekletilir
Diğer sebzelerde minik doğranı sıvı yağda kuru soğan  ve biber hafif sotelenir daha sonra tuzlanan patlıcanlar hızlı bir şekilde yıkanıp  kurulanıp ilave edilir birlikte biraz daha sotelenir. Domates tuz pul biberi de ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. kıyılmış maydonoz  en sonra konur. İç malzeme  soğuduğunda her yufka yağlanır karşılıklı kenarklar ortaya katlanır bu kısma ç malzeme yayılır diğer kenarlarda bunun üzerine katlanarak çok az yağlanan tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir dörde dilimlenerek servis yapılır..Afiyet olsun..

Not:
patlıcanların tamamını soyarsanız malzemeniz de  kararmamış olur.
Ayrıca tuzlu suya koyarsanız patlıcan tıpkı sünger gibi suyu çekecektir ve lezzetini kaybedecektir ayrıca tavadaki yağın da tamamını emer..
Gözlemenin her iki yüzünü pişirmeden  tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlatıp tavaının her tarafını yağlarsanız özlemelerinizin daha güzel kızarmasını sağlarsınız..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Gözlemeeee, aylar oldu yemeyeli nerdeyse, bak simdi nasilda canim çekti.. Muhtemsem gözûküyorlar Sükran hanim, Ellerinize emeginize saglik

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı