Yeni Yıl

27 Kasım 2009 Cuma

















Ben (kitapkurduyum ben) hayatımda ilk defa bayram tatlısı yapıyorum.Daha önceleri hep annemin ya da diğer büyüklerimin yaptığı tatlıları yerdim.İlk kez kocamın da teşvikiyle (!) bu bayramda tatlı yapmaya karar verdim.
Şekerpareyi daha önce hiç yapmamıştım ama nispeten kolay bir tarif olduğunu biliyordum.Bu nedenle bu sabah kahvaltıdan sonra  yaptım şekerpareyi ve gayet de güzel oldu.Hatta kocamı durdurmasam hepsini bitirecekti bugün:)
İşte tarifi:

Şekerpare

Malzemeler:
Hamur:
125 gr.margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
Fındık içi

Şerbet:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu

Yapılışı:
Önce şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ılıması için ocaktan alın.
Ayrı bir yerde margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, hindistan cevizi, irmik ve vanilyayı güzelce karıştırın.Daha sonra azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve biraz yassıltarak yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine fındık içlerini hafif bastırarak koyun.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız şekerpareleri bir-iki dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine dökün.Çekmeleri için bir kenara koyun, üzerlerine tepsi kapatın.
Birkaç saat sonra tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun!

Benzer Yazılar:

  • Şeftalili Tart Özellikle hafta sonu ev işleriyle uğraşıpta işler bitince en sevdiğim şeyin bol aydınlık balkonumda oturup yorgunluğumu alacak olan güzel demlenmiş bir çayın  yanında yenebilecek bir şeylerin bulunması.. Yoksa da en… Read More
  • Damla Çikolatalı ve Şeftalili Parfe Yaz sıcakları için birebir serinletici özellikte ve lezzette bir parfe İftar davetim için meyveli hafif bir tatlı arayışındaydım. Aradığım tarifin hem hafif hem sıcak yaz akşamlarında serinletici olmasını  düşünürke… Read More
  • Truflar  Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar.. Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf  için kek yapar … Read More
  • Balık Köftesi/ Paluze /Pekmez Muhallebisi    Merhabalar,  Sevgili blogcanlar, buraya uğrayamadığımda neler yaptık bilseniz şaşarsınız. Bebişimiz ve anne babasıyla  Ankara'ya geldik. Daha sonra düşünülen seyahat, benim iznimin bitmesi ve… Read More
  • Yalancı Profiterol Bugün ve hatta her gün tüm samimiyetinizle çevrenizdeki muhtaç bir insana bir iyilik için dokunun... Yalancı Profiterol Malzemeler: (10 adet kup için) 4,5 su bard. süt 1 paket etimek(tuzsuz) 1 su brd. un 1… Read More

9 yorum:

Işıl dedi ki...

mutlu bayramlar

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler!
Size de iyi bayramlar!

Adsız dedi ki...

Hayirli bayramlar.

DERYA dedi ki...

ayy ablaa,süpersin valla:) bunlar ne kadar güzel gözüküyor böyle.eminim çok da lezzetli olmuştur zaten sen yaparsın da lezzetli olmaz mı.neyse,ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Ay şekercim valla nefis oldular!Sana da yaparım canım:)

Stil Direktoru dedi ki...

Kuzu ben bebekken anne bana meme dermişim şekerpareye :) öperim çokca

lezzettabağı dedi ki...

Eda'cım,
Demek şekerpareyi çok seviyordun:)
Bence de hem leziz hem de kolay bir tatlı!

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Kızılcık Şurubu,
Sana da mutlu bayramlar:)

ayamaya dedi ki...

farklı bir tarif uyguladım ama bu tarif de harika görünüyor :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı