Malzemeler:
1 sb. yeşil mercimek
3-4 adet yeşil soğan
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane (arzuya göre)
Yarım yemek kaşığı sumak
4 yk. zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Yeşil mercimeği bir tencereye alın. Üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Tam pişmeden suyunu çekerse üzerine su ekleyebilirsiniz.
Haşlanan mercimeği süzün. Rendelenmiş havucu sıvıyağda kavurun ve mercimeğin üzerine ekleyin. Yeşillikleri çok küçük doğrayıp ekleyin. Baharatını ayarlayın. Limon suyu zeytinyağını iyice çırpın ve ilave edip servis yapın. Afiyet olsun...
Not: Fotoğraf için http://cekirdeksizuzum.blogspot.com/ 'a teşekkür ediyorum...
0 yorum:
Yorum Gönder