Yeni Yıl

19 Kasım 2009 Perşembe




Malzemeler:
1 sb. yeşil mercimek
3-4 adet yeşil soğan
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane (arzuya göre)
Yarım yemek kaşığı sumak
4 yk. zeytinyağı
Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Yeşil mercimeği bir tencereye alın. Üzerine 3 parmak geçecek kadar su  ekleyip haşlayın. Tam pişmeden suyunu çekerse üzerine su ekleyebilirsiniz.
 Haşlanan mercimeği süzün. Rendelenmiş havucu sıvıyağda kavurun ve mercimeğin üzerine ekleyin. Yeşillikleri çok küçük doğrayıp ekleyin. Baharatını ayarlayın. Limon suyu zeytinyağını iyice çırpın ve ilave edip servis yapın. Afiyet olsun...

Not: Fotoğraf için http://cekirdeksizuzum.blogspot.com/ 'a  teşekkür ediyorum...




0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı