Yeni Yıl

19 Kasım 2009 Perşembe



Daha önceden akraba günümüzden ve tariflerden söz etmiştim.Şimdi fırsat buldukça oradaki tarifleri paylaşmaya çalışacağım. Fotoğraf çekiminde maalesef hala çok acemiyim, bu yüzden bazı tariflerin resimlerini ya net çekememiş oluyorum  ya da fotoğrafın kıyısında köşesinde kalmış oluyor..bu yüzden bloglardan resim aldığımda  burada mutlaka belirtiyorum (bu resim gibi)

Malzemeler:
3 adet yumurta
3 yk. su
1 tk. tuz
Alabildiğince un
1 kase beyaz peynir
150 gr. kaşar peyniri
1 tutam maydonoz

 Ara katlar için:
1 çay bard. tereyağ
1 çay bard. sıvıyağ ( her iki yağ karışımıyla sadece yufkalar fırça ile yağlanacak bu yüzden artarsa başka şekilde değerlendirebilirsiniz.

Hazırlanışı:
Yumurta, tuz, su ve alabildiğince un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.yarım saat dinlendirin. Hamuru bezelere kesip açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Daha sonra, kaynayan tuzlu suda yaklaşık 1-2 dk. haşlayıp süzgeçle çıkartıp soğuk suya alın. Suyunu elinizle süzün. Toplam yufkaların yarısını ayırıp tepsiye alın ve her kat arasına tereyağ-sııyağ karışımından sürerek tepsiye döşeyin. En üste  peyniri, maydonoz ve kaşar peyniri karışımından serpin. Kalan hamur parçalarını da tepsiye öncekiler gibi döşeyin. Eğer üzeri muntazam olsun isterseniz, Son yufkayı tepsi boyutlarında açıp en üste kapatın. Daha sonra fırında altı ve üstünü kızartın. Eğer tepsiniz kalınsa ocak üstünde çevire çevire de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun..
.
Not:Yufkaları tüm haşlayamazsanız yarım veya çeyrek parçalar halinde de kesip yapabilirsiniz. Tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile lezzet farkını sizde göreceksinizdir. Kaliteli peynirinde en az yağ kadar lezzette rolü oluyor..

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı