Yeni Yıl

19 Kasım 2009 Perşembe

Malzemeler:
2 sb. ince bulgur
2 sb. sıcak su
3 yk. un
2 adet yumurta
Tuz, Karabiber,pul biber


Sosu için:
3 diş sarmısak
2 yk. biber ve domates salçası karışımı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet limonun suyu

Yapılışı:
Bulgur, sıcak su ile ıslatılır.Yumuşayınca un,yumurta ve baharatları eklenir. Özleşene kadar iyice yoğrulur. Sonuçta avuç içinde sıkılınca kendini bırakmaması gerekir. Karışımdan fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanıp ortaları parmak vardımıyla hafif çukurlaştırılır.
 Tencerede kaynatılmış suya tuz ve limon suyu eklenir. Köfteler haşlanır. Köfteler su yüzüne çıktığında süzgeç yardımıyla derince bir kaseye alınır.
 Diğer tarafta sos malzemeleri pişirilir ve üzerine limon suyu eklenir.
Hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür. Kıyılmış maydonoz serpilerek servis yapılır.Afiyet olsun...

Not: Bu köftenin özelliği bol limon ve sarmısaklı sosla servis yapılmasıdır.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı