Yeni Yıl

1 Kasım 2009 Pazar



Malzemeler:
1 lt. süt
2 yk. tepeleme un
1 sb. sıvıyağ
2 adet yumurta
1,5 sb. şeker
3-4 adet damla sakızı (yaklaşık nohut büyüklüğünde)
1 pk. vanilya
Süslemek için damla çikolata

Hazırlanışı:
Süt, yumurta ve şeker, şeker eriyene kadar bir kapta karıştırılır. Diğer tarafta, tüm malzemeleri alacak büyüklükte bir tencerede sıvı yağ ve un kavrulur. Kavrulma işlemi bitince yumurtalı süt karışımı da eklenir ve karıştırılarak pişirilir. Ocaktan almaya 5 dk. kala damla sakızları parçalanır ve vanilya ile birlikte eklenir. 5 dk. mikserle, 5 dk. da ocaktan alındıktan sonra karıştırılır.  Islatılmış genişce bir borcama malzeme dökülür ve üzeri kabuk bağladığında damla çikolatalarla süslenir. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek ve arzuya göre hindistac cevizi serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı