Yeni Yıl

26 Kasım 2009 Perşembe


Geçen bayram işlerimin yoğunluğundan yapamamıştım ama bu bayram kafaya koydum ve dün akşam saat 8'den sonra kızımla trufları hazırladık. Ben genel tarif olarak sevgili Burcu'nun truff malzemesini kullanıyorum. Truflar çok güzel ve lezzetli bir bayramlık oluyor bence .Kapsüllere hazırladığınız truffları sevdiklerinize hediye olarak da götürebilirsiniz...çok güzel bir seçim olur. Bu vesileyle hepinizin kurban bayramını kutlar, her gününüzün bayram sevinci içinde geçmesini dilerim..

Malzemeler:
400 gr bitter ve sütlü çikolata
350 gr. sıvı krema
1 adet baton kek( kakaolu veya çikolatalı)
üzerini kaplamak için:
200 gr. çikolata

Süslemek için:
hindistan cevizi
toz fıstık, fındık, badem ( ne varsa)

Yapılışı:
Sıvı krema çelik bir tencerede kaynama noktasına getirilir. İçine kırık çikolatalar ilave edilir ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Ufalanan kek ilave edilir tekrar karıştırılır. Malzeme buzdolabına kaldırılarak sertleşmesi  sağlanır ( ben bu aşamayı zamanım kısıtlı olduğu için buzluğa 15 dakikalığına koyarak hallettim.) Sertleşen malzemeden alınarak cevizden küçük toplar hazırlanır ve kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Tekrar dolapta sertleşmesi sağlanır.
200 gr. çikolata benmari usulü eritilir ve sertleşen toplar bu malzemeye bulanarak yeniden ızgara veya tepsiye aralıklı dizilir Benim erittiğim çikolata truflara yetişmediği için ben bir kısmını da direk hindistan cevizine ve evde bulunan toz badem ve fıstığa bulayarak hazırladım.. Trufları hazırlarken içine kurutulmuş meyve parçacıkları çok yakışıyor. ben evde bulunan minik kuş üzümü ve portakal kabuklarında ilave ettim..
Afiyet olsun...



Benzer Yazılar:

  • Muzlu Antep Fıstıklı JöleMalzemeler:1 paket muzlu hazır jöle1 fincan toz antep fıstığı2 adet muzYapılışı:Hazır jöle, paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.30 cm. çapında bir pasta kalıbı ya da borcam suyla ıslatılır, dilimlenmiş muzlar kalıbın ta… Read More
  • Meyveli KupBu tarif kardeşim Derya'ya ait.Yapmışlar, afiyetle yemişler, sonra da bana gönderdiler resmini, bana da bloga koymak düştü:))Malzemeler:1 adet şeftali1 dilim karpuz (kaşıkla çıkartılacak içinden)1 adet armut1 adet muz1 salkım… Read More
  • Dondurmalı Şeftali TatlısıMalzemeler:2 adet şeftali (olgun ama sertçe)1 su bardağı su1 su bardağı toz şekeryarım çubuk tarçınyarım limondondurma (tercihen kaymaklı)Ahududu Sosu:1 su bardağı ahududu1 yemek kaşığı nişasta1-2 damla limon suyuyarım kahve … Read More
  • Tartölet Kalıplarda CheesecakelerBu tarifi Cafe Fernando'nun blogunda görüp denedim ve çok da beğendik. Ben onun kadar güzel fotoğraflayamadım ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Cheesecakelerin bazılarına ev yapımı vişneli sos döktüm, bazılarını ise sa… Read More
  • Profiterol Bu tarif İnci Pastanesinin meşhur profiterol tarifidir. Kendi şeflerinden 9 ağustos 2008 tarihinde HOME Tv de yayınlanmıştır.Ben denedim, size de denemenizi tavsiye ederim.Malzemeler: 10 kişilikHamuru:250 gr. su30… Read More

6 yorum:

LEZZETİN ASLI dedi ki...

SELAMLAR..ÇOK HOŞ BİR TARİF.HEP ZOR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMDEN DENEMEMİŞTİM.AMA ÇOK KOLAYMIŞ SİZİN TARİFİNİZ BEN DE DENİYCEM MUTLAKA..ELLERİNİZE SAĞLIK..İYİ BAYRAMLAR:))

Adsız dedi ki...

iyi bayramlar, tarif de harika

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Lezzetin Aslı,
Gerçekten de kolay bir tarif,dene bence!
Sevgiler,iyi bayramlar!

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Handan,
Sağol canım!
İyi bayramlar!

TAZE NANE dedi ki...

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.

lezzettabağı dedi ki...

Amin Sevgili Taze Nane!
Sana da iyi bayramlar!

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı