Yeni Yıl

25 Ağustos 2009 Salı




















Bu tatlıyı, bizi iftar davetine çağıran yeğenim için yapmıştım. Tarif Portakal Ağacına aittir. Benim yaptığım tek değişiklik margarini yarı yarıya azaltıp onun yerine ayçiçek yağı ilave etmem. Her ne kadar şekilleri bana göre çok düzgün olmasa da tatlıyı yiyenler çok beğendiler, hatta iki yaramaz ufaklık, kendilerine kalmadı diye bayağı mızmızlandılar...


Malzemeler:
1 peket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu


Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Üzerleri için fındık

Yapılışı:
Margarin ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Yumurtalar kırılıp tekrar karıştırılır, diğer malzemeler de ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir. Her bir topun üzerine, hafifçe yassıltarak birer fındık batırılır. Sıcak fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır, biraz yoğunlaşmaya başlayınca içine limon sıkılır ve beş dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Şekerpareler biraz ılıyınca şerbeti üzerlerine gezdirilir ve bir tepsi kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir.
Afiyet olsun...

Not:
Burada dikkat edilecek konu; malzemenin birinin sıcak birini soğuk olarak kullanılması.Ben önce şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenarda beklettim ve şekerpareleri pişirdiğimde, soğumuş olan şerbeti 5 dakika kadar sonra üzerlerine gezdirdim.

Benzer Yazılar:

  • Benim Doğumgünü PastamDoğumgünüm için canım arkadaşım Deniz Blanco Leon yapmıştı bu pastayı.İşte şimdi de onun tarifini vermek istiyorum.Malzemeler:Keki:3 yumurta4 kahve fincanı şeker1 kahve fincanı su4 kahve fincanı un(unu göz kararı koyuyoruz)1 … Read More
  • SütlaçBu sütlaç tarifi babaanneme ait.Kendisi çok lezzetli yemek yapar, bu da onun çocukluğum boyunca çok severek yediğim sütlacının tarifidir...Malzemeler: (6 kişilik)1 litre süt1 orta boy kase pirinçYarım kase şeker1 çay kaşığı v… Read More
  • Badem Kremalı TartBadem KremasıMalzemeler:1 kase badem unu1 kase toz şeker1 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 kase tereyağıAyrıca tart için 8 adet milföy hamuruYapılışı:4'er adet milföy hamurunu yan yana yapıştırarak iki adet büyük kare elde ed… Read More
  • Bayram TatlılarıKurban Bayramı geldi ve biz de evimizde tatlılar hazırladık misafirlerimiz için.İşte bunlardan bazıları...Parmak TatlısıMalzemeler:1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı şeker2 yumurta1 çay kaşığı karbonatAldığ… Read More
  • Kabak TatlısıKabak tatlısının tarifi babama aittir.Bizim evde babam çok güzel yapar bu tatlıyı, o nedenle ben de tarifi ondan istedim:)Malzemeler:1 kg. kabak3-4 su bardağı şekerCeviz içiYapılışı:Kabakları güzelce soyun ve temizleyin.(Ben … Read More

1 yorum:

Işıl dedi ki...

çok şık olmuş

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı