19 Ağustos 2009 Çarşamba
- 19 Ağustos 2009 Çarşamba
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Malzemeler:
1 paket muzlu hazır jöle
1 fincan toz antep fıstığı
2 adet muz
Yapılışı:
Hazır jöle, paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.30 cm. çapında bir pasta kalıbı ya da borcam suyla ıslatılır, dilimlenmiş muzlar kalıbın tabanına dizilir.
Hazırlanan jölenin içine toz fıstık ilave edilir ve jölenin yarısı muzların üzerine kapatacak kadar dökülür.Buzdolabına konur ve 10-15 dakika sertleşmesi için beklenir.Sonra çıkarılıp kalan jöle dökülür ve yine dolaba koyulur.2 saat bekletilip çıkarılır.Jöleli tatlının kalıptan kolayca çıkarılması için, kalıptan biraz daha büyük bir kapta su ısıtılır ve kalıp bunun üzerinde biraz 1 dakika kadar tutulur,jölenin kalıp tabanını bırakması sağlanır.Bıraktıktan sonra bir servis tabağına ters çevrilip çıkarılır ve yanında istenirse dondurma ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder