23 Ağustos 2009 Pazar
- 23 Ağustos 2009 Pazar
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- Yorum yazın
Bu lezzetli tarif Sevgili Yetur'a ait.
Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs eti
4 adet kırmızı biber (salçalık) (közlenmiş ve soyulmuş)
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ekmek içi
birer çay kaşığı karbonat, tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
Tüm malzemeler incecik kıyılır ve yoğrulur, veya biraz irice olmak şartıyla rondoda çekilir (eğer çok çekilirse hamur gibi oluyor).Yarım saat kadar buzdolabında üstü kapalı olarak bekletilir.Dolaptan çıkarılıp yassı tahta şişlere Adana kebap gibi şekil verilerek yapıştırılır.Bu aşamada eller azar azar ıslatılabilir.Hazırlanan köfteler mangalda ya da ızgarada pişirilir, servis yapılır.
Afiyet olsun...
Not:Fazlaca hazırladığınızda derin dondurucada saklayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder