Yeni Yıl

23 Ağustos 2009 Pazar

















Bu lezzetli tarif Sevgili Yetur'a ait.

Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs eti
4 adet kırmızı biber (salçalık) (közlenmiş ve soyulmuş)
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ekmek içi
birer çay kaşığı karbonat, tuz, pul biber, kekik

Yapılışı:
Tüm malzemeler incecik kıyılır ve yoğrulur, veya biraz irice olmak şartıyla rondoda çekilir (eğer çok çekilirse hamur gibi oluyor).Yarım saat kadar buzdolabında üstü kapalı olarak bekletilir.Dolaptan çıkarılıp yassı tahta şişlere Adana kebap gibi şekil verilerek yapıştırılır.Bu aşamada eller azar azar ıslatılabilir.Hazırlanan köfteler mangalda ya da ızgarada pişirilir, servis yapılır.
Afiyet olsun...

Not:Fazlaca hazırladığınızda derin dondurucada saklayabilirsiniz.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı