Yeni Yıl

24 Ağustos 2009 Pazartesi

















Malzemeler:

2 adet şeftali (olgun ama sertçe)
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
yarım çubuk tarçın
yarım limon
dondurma (tercihen kaymaklı)

Ahududu Sosu:
1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı nişasta
1-2 damla limon suyu
yarım kahve fincanı su
Yapılışı:
Su, şeker, limon, tarçın ve şeftali çekirdekleri bir tencerede şerbet kıvamına gelene dek kaynatılır.İkiye kesilen şeftaliler, çekirdek yatağı alta gelecek şekilde bu şerbetli karışıma konur ve her iki tarafları yumuşayana dek (kabukları soyulacak kıvama gelmeli) kısık ateşte pişirilir.Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan şeftalilerin kabukları dikkatlice soyulur.
Bir başka kapta blender'dan geçirilen ahududular bir kaç damla limon suyu, nişasta ve yarım kahve fincanı su ile sos kıvamında pişirilir.Pişen sos saydamlaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
Servis tabağına bir yarım şeftali, üzerine 1-2 top dondurma konur.En üste de sostan gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Aklıma geçen sonbaharda aldığım tatsız şeftalileri tatlıya dönüştürme maceram geldi. Antalya'nın yanıksı dondurmasından koymuştum üzerlerine. Ne güzellerdi!

lezzettabağı dedi ki...

Afiyet olsun Tijencim!
:))

TAZE NANE dedi ki...

Ah nasıl güzel görünüyor böyle.
Çok harika.
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı