23 Ağustos 2009 Pazar
- 23 Ağustos 2009 Pazar
- 01 - Çorbalar
- 2 yorum
Bu tarifi hem evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için, hem de eşim arka arkaya diş çekiminden sonra yumuşak taneli yemek yemek zorunda olduğu için yaptım.Yani bir nevi hasta çorbası!Çorbayı yapıldığı gün tüketmenizi öneririm.Sonraya kalınca ekmeklerin kıtırlığı kalmıyor, yani çorba içinde iyice yumuşuyor.Ama yapıldığı anda üzerine dökülen kızdırılmış biber ve yağ çok ayrı bir lezzet veriyor.Tarifte normal ekmek kırıntısı kullanılmış ama ben fırınlayıp hafifçe kızarttığım ekmek kırıntısı kullandığım için hafif kavruk ekmek kokusu çok hoş oldu.
Malzemeler:
1 nescafe fincanı ekmek kırıntısı (kavrulmuş)
1 nesface fincanı süzme yoğurt (yağlı)
2 paket et suyu (ben ev yapımı tavuk suyu kullandım)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
4 su bardağı su
Yapılışı:
Yoğurt, su, tavuk suyu ve ekmek kırıntıları bir kapta karıştırılır.Ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir (yoğurtlu çorba yapar gibi).Birkaç taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Bir tavada tereyağ ve kırmızı biber hafifçe kızdırılır, çorbanın üzerine dökülür.Tuzu katılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Gerçekten harika bir çorba görüyorum.
Sevgiler.
Çok sağol Taze Nane, denemeni tavsiye ederim. Sevgiler...
Yorum Gönder