15 Ağustos 2009 Cumartesi
- 15 Ağustos 2009 Cumartesi
- 13 - Börekler
- 2 yorum
Bu böreği biz boşnak böreği olarak biliriz. Çocukluğumuzda memlekete her gittiğimiz de rahmetli anneannem ve yengem mutlaka yapar ve bize tattırırlardı. Bu tarifin yapılışında püf noktası, iç malzemesine bol süt kaymağı ve taze peynir konmasıdır. Bu böreğe çok güzel bir lezzet katar.
Hamur malzemesi:
1 su bard. ayçiçek yağı
1su bard. yoğurt
1/2 paket yaşmaya
aldığı kadar un, tuz
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
İç Malzemesi:( büyük boy borcam tepsi için)
5 adet sakız kabağı(kara kabak da olur)
2 adet iri kuru soğan
Kıyılmış maydonoz, karabiber tuz
1 su bardağı süt kaymağı( yoksa süt kreması)
1 su bardağı ezilmiş taze beyaz peynir
Yapılışı:
Hamur malzemelerle yumuşak bir kıvamda yoğrulur ve on dakika dinlendirilir. Kabakların kabukları kazınıp incecik doğranır.Kuru soğanlar da aynı şekilde doğranır.Kabaklar,soğanlar,kıyılmış maydonoz, süt kaymağı ve taze peynir bir kapta karıştırılır.Tuz ve karabiberle tatlandırılır
Dinlendirilen hamur,altı bezeye bölünüp, her bir beze açılabildiği kadar açılır. Üzerlerine sıvı yağ sürülür. Hazırlanan iç malzemesi serpilir ve yufka karşılıklı iki uçtan ortaya doğru kıvrılarak rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye her rulo yanyana dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ne harika görünüyor böyle.
Çok güzel.
Sevgiler iyi pazarlar.
Sağol sevgili taze nane, resim iyi çıkmadı görüntü de o yüzden hiç iyi olmadı. Zamanla daha iyi resimler eklemeyi öğreneceğiz. ama olsun daha iyilerini çekeriz.. Sevgiler..
Yorum Gönder