Yeni Yıl

15 Ağustos 2009 Cumartesi

















Patlıcan salatası bence her zaman her sofraya yakışıyor. İster meze olarak ister salata olarak veya yardımcı yemek olarak sunulabilir. Yapımı zahmetli gibi görünse de bence çok kolay. Sadece ocakta közlerken ocağınızı biraz batırıyor ama o lezzete bence değer. Tarifi farklı malzemelerle zenginleştirmek sizin zevkinize kalmış, ben genellikle bu tarz hazırlıyorum.


Malzemeler: (4 kişilik)
5 adet ince uzun patlıcan
5 adet yeşil biber
2 adet sert domates
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Kıyılmış maydonoz, taze nane
Limon suyu, zeytinyağı


Yapılışı:
Patlıcanlar ve biberler bir kaç yerinden bıçak ucu ile delinir. Ocak ateşinde közlenir, kabukları soyulup bir tabağa alınır ve patlıcanların kararmaması için üzerlerine limon sıkılır. Kuru soğan ay şeklinde doğranıp yıkanır, domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Patlıcanlar ve biberler doğranır, servis tabağına bir parça sarımsak sürülür. Sırasıyla patlıcanlar biberler konur, üzerlerine soğan halkaları, domates dilimleri yerleştirilir. En üste kıyılmış maydonoz ve taze nane serpilir. Bir kasede limon, zeytinyağı, tuz çırpılır ve salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun...

Püf noktaları:
Patlıcanlar fırında ızgara ayarında közlenebilir ama ateşte közlendiğinde daha lezzetli olur.
Servis tabağına süreceğiniz sarımsak salatanıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Arzu ederseniz salata üzerine çırpılmış yoğurt dökebilir ve pul biber serpiştirebilirsiniz.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı