Yeni Yıl

15 Ağustos 2009 Cumartesi

















Bu böreği biz boşnak böreği olarak biliriz. Çocukluğumuzda memlekete her gittiğimiz de rahmetli anneannem ve yengem mutlaka yapar ve bize tattırırlardı. Bu tarifin yapılışında püf noktası, iç malzemesine bol süt kaymağı ve taze peynir konmasıdır. Bu böreğe çok güzel bir lezzet katar.

Hamur malzemesi:
1 su bard. ayçiçek yağı
1su bard. yoğurt
1/2 paket yaşmaya
aldığı kadar un, tuz

Üzerine sürmek için 1 adet yumurta

İç Malzemesi:( büyük boy borcam tepsi için)
5 adet sakız kabağı(kara kabak da olur)
2 adet iri kuru soğan
Kıyılmış maydonoz, karabiber tuz
1 su bardağı süt kaymağı( yoksa süt kreması)
1 su bardağı ezilmiş taze beyaz peynir

Yapılışı:
Hamur malzemelerle yumuşak bir kıvamda yoğrulur ve on dakika dinlendirilir. Kabakların kabukları kazınıp incecik doğranır.Kuru soğanlar da aynı şekilde doğranır.Kabaklar,soğanlar,kıyılmış maydonoz, süt kaymağı ve taze peynir bir kapta karıştırılır.Tuz ve karabiberle tatlandırılır
Dinlendirilen hamur,altı bezeye bölünüp, her bir beze açılabildiği kadar açılır. Üzerlerine sıvı yağ sürülür. Hazırlanan iç malzemesi serpilir ve yufka karşılıklı iki uçtan ortaya doğru kıvrılarak rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye her rulo yanyana dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Boşnak BöreğiBenim anne tarafım Bosna Göçmeni.Bu tarifi anneciğim ve anne tarafından tüm Boşnak akrabalarımız yapardı. Ben de bu akşam ne pişirsem diye düşünürken, bu yemeği (bence hem yemek hem börek) yapmak istedik, çok da güzel oldu.Ta… Read More
  • Fesleğenli Top EkmeklerSevgili arkadaşım Deniz'in evine gittiğimizde yaptığı leziz poğaçalar...Malzemeler:1 su bardağı sızı yağ2 su bardağı ılık su1 küp yaş maya2 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı şekerAldığı kadar unYarım demet ince doğranmış fesleğe… Read More
  • Kol BöreğiPazar günü gece sahura kalkılacağı için biraz hazırlık yapmak üzere mutfağa geçtim.Biz daha çok kahvaltı tarzı birşeyler yemeğe alıştık, bu yüzden kahvaltılıkların yanında mutlaka bir börekle çay ya da çorba olmasını tercih e… Read More
  • Hazır Yufkadan Serme BörekRamazan nedeniyle hamurişlerinin yapımı daha fazla oluyor.Bu tarifimizde hem çok güzel kabarıyor hem de çok kolayca herkesin uygulayabileceği bir börek.İftar davetlerinizde de sizi utandırmayacak lezzette...Malzemeler:1 kg. y… Read More
  • Springroll (Kızartılmış Sebzeli Börekler)Genellikle uzak doğu ülkelerinin mutfağında yapılan ve çok sevilen bir börek.Bu tarifi baklava yufkasında yapmanızı öneririm.Genellikle soya sosuna veya erik sosuna batırarak yeniyormuş, ben bu şekilde denemedim.Malzemeler: … Read More

2 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ne harika görünüyor böyle.
Çok güzel.
Sevgiler iyi pazarlar.

lezzettabağı dedi ki...

Sağol sevgili taze nane, resim iyi çıkmadı görüntü de o yüzden hiç iyi olmadı. Zamanla daha iyi resimler eklemeyi öğreneceğiz. ama olsun daha iyilerini çekeriz.. Sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı