Yeni Yıl

24 Ağustos 2009 Pazartesi

















Malzemeler:

2 adet şeftali (olgun ama sertçe)
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
yarım çubuk tarçın
yarım limon
dondurma (tercihen kaymaklı)

Ahududu Sosu:
1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı nişasta
1-2 damla limon suyu
yarım kahve fincanı su
Yapılışı:
Su, şeker, limon, tarçın ve şeftali çekirdekleri bir tencerede şerbet kıvamına gelene dek kaynatılır.İkiye kesilen şeftaliler, çekirdek yatağı alta gelecek şekilde bu şerbetli karışıma konur ve her iki tarafları yumuşayana dek (kabukları soyulacak kıvama gelmeli) kısık ateşte pişirilir.Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan şeftalilerin kabukları dikkatlice soyulur.
Bir başka kapta blender'dan geçirilen ahududular bir kaç damla limon suyu, nişasta ve yarım kahve fincanı su ile sos kıvamında pişirilir.Pişen sos saydamlaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
Servis tabağına bir yarım şeftali, üzerine 1-2 top dondurma konur.En üste de sostan gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Kuru biber patlıcan dolması / muhallebili kadayıfBayram sonrası hepinize güzel bir hafta diliyorum.. Bayramda yaptığım kurutulmuş biber ve patlıcan dolmasını  tadan misafirlerim tarifini mutlaka vermemi istemişlerdi. Bende hem onlar için hemde siz değerli okuyucularım … Read More
  • Meyve soslu irmik tatlısıSevgili blogger arkadaşlar, Hepinize huzurlu ve sağlık dolu bir hafta dilerim. Geçen hafta keyfimin hiç olmadığından ve aşırı yorgunluktan hiçbir şey yazmak içimden gelmedi. Hayatımız sürprizlerle dolu ve biz b… Read More
  • Armut TatlısıSevgili dostlar, en kısa zamanda sizlerle olmayı diliyorum..Hepinizi çok özledim . Henüz masaya oturup klavyeyi kullanamıyorum ama size kısacık bir tatlı tarifiyle olsun merhaba demek istedim. Bu arada yorum yazan dostla… Read More
  • Tel Kadayıf Tatlısı Tel kadayıfı daha önceleri çok az kullanırdım ama bu sene bir çok tarifte denedim . Bugünkü kadayıf tatlısı Aralık ayında yaptığımız komşu gününe ait. O günden beridir yazılmayı bekliyordu.. Malum annemin rah… Read More
  • Bayram Trufflarım Nasıl olmuş Bayram trufflarım? Buyrun,tadına bir bakın... Kendiniz de evde denemek isterseniz işte tarifi. Malzemeler: (50 adet için) 2 pk. sıvı krema (400 g)400 g. bitter çikolata500 g. kek kırıntıları (eskiden yapmış oldu… Read More

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Aklıma geçen sonbaharda aldığım tatsız şeftalileri tatlıya dönüştürme maceram geldi. Antalya'nın yanıksı dondurmasından koymuştum üzerlerine. Ne güzellerdi!

lezzettabağı dedi ki...

Afiyet olsun Tijencim!
:))

TAZE NANE dedi ki...

Ah nasıl güzel görünüyor böyle.
Çok harika.
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı