7 Temmuz 2009 Salı
- 7 Temmuz 2009 Salı
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 2 yorum
Bu tariften 16 adet brownie çıkıyor ve çok yumuşacık bir lezzette ve hafiflikte oluyor.Açıkçası çok sık brownie yapan biri değilim.Nedenine gelince yediğim brownielerin çoğunlukla ya fazla yağlı oluşu ya da aşırı ıslak gibi oluşundandır.Sanki benim yaptıklarım da öyle bir lezzette olacak korkusu yaşarım...Ama bu tarifteki ölçüler tam benim damak zevkime uygun.Bu yüzden bu tarifi eminim daha sık uygulayacağım.Deneyip beğendiklerimi de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (rondoda biraz incelttim)
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2,5 çorba kasesi elenmiş un (unu bardakla ölçmeyi yine unuttum!)
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı soğuk ve şekerli süt
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice köpürene dek çırpın.Sırasıyla sıvıyağ, elenmiş un, üzerine vanilya ve karbonatı ekleyip çok fazla hızlı olmamak şartıyla tekrar çırpın.Cevizi ilave edince kaşıkla şöyle bir karıştırın ve içlerini fırça ile yağladığınız kağıt kek kalıplarına yarısına kadar malzemeden doldurun.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Pişirme işlemi 30-40 dakika civarında sürebilir.Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Piştikten sonra fırından hemen çıkartmayın, ılımasını bekleyin.Çıkardıktan sonra her bir keke ikişer üçer tatlı kaşığı şekerli süt ilave edin, soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
browni deyince bende akan sular durur:):)cevizli daha 1 güzel olsa gerek:):
ellerinize sağlık
Evet cevizlisi de nefis oluyor!
Yorum Gönder