Yeni Yıl

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Sevgili dostlar merhaba!
Dün hiç aklımızda olmayan bir yere gittik.Gittiğimiz yer Ankara'ya tahminen 60-70km. uzaklıkta bir çiftlikti.Kuzenlerime ait olan bu çiftlik o kadar güzel bir yerdeki anlatamam.Arazi içersinde her şeyi olan yapılı bir ev, birçok yetişmiş meyve ağaçları, çiçekler, sebzeler ne ararsanız vardı. Kuzenimin çocukları da buraya bir lahmacun fırını ve tandır evi yaptırmışlar.



Ayrıca çiftliğin bekçisinin kaldığı bir küçük ev daha var.Biz giderken orada bulunmayacak yiyecek ve mangal malzemelerini aldık.Orada her türlü mutfak malzemesi zaten vardı.Hemen kolları sıvadık, salatalar, etler, pilavlar hazırlandı.Toplam 13 kişiydik. Erkek kardeşim, ablalarım, annem, babam (uzun zamandır ailece ilk defa bir arada olabildik), diğer tarafta evsahibi olarak kuzenimin çok neşeli ve muzur kızı, eşi ve çok tatlı iki çocuğu ve ablamla eniştem vardı.Herkes o kadar çok malzeme almış ki anlatamam.Bir tarafta mangallar yapıldı.Salıncakta oturan annemle babama özel servisler yapıldı.Bir masada bizler, mangal başında Adem (kuzenimin damadı ) ve sevgili eşim hem pişirdiler, hem koyu bir sohbete daldılar.O kadar çok şey yedik içtik ama inanın oranın yayla havasından mıdır nedir hiç rahatsız olmadık.Akşam üzeri çay eşliğinde yapılan sıcak sohbetler bizi çok ama çok mutlu etti.
Ben, deniz tatilinden çok doğayla içiçe olmayı seviyorum, bu yüzden de böyle mekanlar beni çok rahatlatıyor ve dinlendiriyor.Bahçeden mis kokulu ıhlamurlar, asmadan taze yapraklar topladık. Toprak o kadar verimli ki biberler, salatalıklar, patlıcanlar, kabaklar resmen coşmuş gibi fışkırmıştı.



Tabi hepsinden de topladık, evlerimize getirdik.Akşam üzeri fırında daha önce mayaladığımız ekmekleri pişirdik.Sıcakken içlerine peynir ve tereyağı koyup yedik.


O kadar çabuk akşam oldu ki, doyamadan dönüş yoluna koyulduk.Temiz hava biraz çarptı ama olsun.Becerebildiğim kadar fotoğraf çekmeye çalıştım.Hafta sonu yapılacak işler aksadı ama olsun birazcık da olsa kendimi özellikle işten güçten soyutlamayı başardım...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı