30 Haziran 2009 Salı
- 30 Haziran 2009 Salı
- 13 - Börekler
- 5 yorum
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
5 adet patates
rende kaşar
karabiber
sucuk (istenilen miktarda)
Yapılışı:
Tüm malzemeler yoğurulup yumuşakça bir hamur elde edilir, hamur ikiye ayrılır.Her iki hamur da, birisi yuvarlak diğeri dikdörtgen olacak şekilde 1 cm. kalınlığında açılır.Yuvarlak açılan hamurdan su bardağı ile daireler kesilir, içine kaşar ve sucuk konur, yanları açık kalacak şekilde ağızları kapatılır.
Diğer dikdörtgen açılan hamurun bir kenarına haşlanmış patates, rende kaşar ve karabiber karışımı konur, sonra yumurta sarısı sürülüp bir kez döndürülerek rulo yapılır, aralıklı olarak tepsiye dizilir.Yarım saat bekletilip sıcak fırına ( 200 derece) verilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine saglik Lezzet tabagim :) Hazir ben bu aralar hamur isiyle pek bir hasir nesirken tarifini deneyecegim :)) Kocaman sevgilerimi gonderiyorum sana :))
Sevgili Moosun, teşekkür ederiz. Bizdende sevgiler..
Eline sağlık canım. Yemek blogları iyiki var yemek kitapları deli pahallı çünkü :) Sevgiler
Ellerine sağlık.
Ne kadar güzel görünüyorlar.
Sevgiler canım.
Sevgili Stil Direktörü ve Taze Nane,
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler!Sevgiler...
Yorum Gönder