Yeni Yıl

4 Şubat 2016 Perşembe




          Bir zaman ekmek makinası ile ne çok ekmek yapardım,  o heves kalmadı bir de benim öyle 3 saat gibi bir bekleme  sabrım olmayınca onu benim küçük kız Derya kendine ayırdı..
       Bazen ekmek denemelerim olsa da ciddi anlamda devamı gelmedi.. Bu denemelerden birisi de fotoğraftaki ekmek.  İnanın sadece yaş maya, su, şeker, tuz ve aldığı kadar unla seri, bir şekilde hamur yapıp üzerini örterek mayalandırmak yeterli oluyor. üzerine dilediğinizi serpebilirsiniz..

     Doygun ve lezzetli bir yapıya sahip ekmeğimizi pişer pişmez sıcak sıcak tükettik en sevdiğim şeydir fırından çıkan sıcacık ekmeğe tereyağ ve peynir sürüp yemek..




0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı