Yeni Yıl

4 Şubat 2016 Perşembe



          Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla bağlıyız humusa..
         Bazen humusu hazır satılan humus / nohut unu ile yapıyoruz. O zaman  pütürsüz bir kıvam oluyor ama bana göre gerçek humus, pişirdiğimiz ve tek tek kabuklarını soyarak elde ettiğimiz nohuttan yaptığımız humus derim.  

Malzemeler:
2 bardak nohut ( akşamdan ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş kabukları ayıklanmış)
1 su bard yakın tahin
1 su bard yakın sızma zeytinyağ
1 fincan kadar limon suyu
Tuz,  kimyon

Üzeri için: pul biber ve yağ

Tüm malzemeyi rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. servisten az önce pul biberle zeytinyağını yakıp üzerine gezdirin. 

Not: Nohutu pişirdiğiniz suyu asla atmayın gerektikçe humusun kıvamını ayarlamada kullanmanız için bir kenarda saklayın.

 Bu tabaktaki de yılbaşında hazırladığım humusumuz..


Benzer Yazılar:

  • Erişteli Köz Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet közlenmiş patlıcan 1 kase erişte haşlanmış süzülmüş 2 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak 3 adet kapya biber Tuz Üzeri için :  2 adet ezilmiş sarımsak 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 çay bard kıyılmış ce… Read More
  • Muhammara MUHAMMARA   mezelerin şahı... 1 su bard. çekilmiş ceviz 6 adet kapya biber (közlenmiş kabuğu soyulmuş ) 2 yemek k. biber salçası ( tercihe göre biraz acı) 1 yemek kaşığı koyu ev yapımı domates sal… Read More
  • Közlenmiş Sarımsak aromalı Kuru Fasulye Püresi Merhabalar  herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz  bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince … Read More
  • Adana usulü Kısır Günlerin vazgeçilmezi Adana usulü kısır tarifimle yeniden merhabalar... Çocukluğumda mahallemizde bir Mübeççel teyzemiz vardı Adanalı, o kadar güzel kısır yapardı ki daha onun üzerine güzel bir kısır yemedim ne yalan s… Read More
  • Kabak mezesi Kabak Mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olu… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı