4 Şubat 2016 Perşembe
- 4 Şubat 2016 Perşembe
- 12 - Mezeler
- Yorum yazın
Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla bağlıyız humusa..
Bazen humusu hazır satılan humus / nohut unu ile yapıyoruz. O zaman pütürsüz bir kıvam oluyor ama bana göre gerçek humus, pişirdiğimiz ve tek tek kabuklarını soyarak elde ettiğimiz nohuttan yaptığımız humus derim.
Malzemeler:
2 bardak nohut ( akşamdan ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş kabukları ayıklanmış)
1 su bard yakın tahin
1 su bard yakın sızma zeytinyağ
1 fincan kadar limon suyu
Tuz, kimyon
Üzeri için: pul biber ve yağ
Tüm malzemeyi rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. servisten az önce pul biberle zeytinyağını yakıp üzerine gezdirin.
Not: Nohutu pişirdiğiniz suyu asla atmayın gerektikçe humusun kıvamını ayarlamada kullanmanız için bir kenarda saklayın.
Bu tabaktaki de yılbaşında hazırladığım humusumuz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder