4 Şubat 2016 Perşembe
4 Şubat 2016 Perşembe
12 - Mezeler
Yorum yazın
Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla bağlıyız humusa..
Bazen humusu hazır satılan humus / nohut unu ile yapıyoruz. O zaman pütürsüz bir kıvam oluyor ama bana göre gerçek humus, pişirdiğimiz ve tek tek kabuklarını soyarak elde ettiğimiz nohuttan yaptığımız humus derim.
Malzemeler:
2 bardak nohut ( akşamdan ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş kabukları ayıklanmış)
1 su bard yakın tahin
1 su bard yakın sızma zeytinyağ
1 fincan kadar limon suyu
Tuz, kimyon
Üzeri için: pul biber ve yağ
Tüm malzemeyi rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. servisten az önce pul biberle zeytinyağını yakıp üzerine gezdirin.
Not: Nohutu pişirdiğiniz suyu asla atmayın gerektikçe humusun kıvamını ayarlamada kullanmanız için bir kenarda saklayın.
Bu tabaktaki de yılbaşında hazırladığım humusumuz..
Benzer Yazılar:
Erişteli Köz Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet közlenmiş patlıcan 1 kase erişte haşlanmış süzülmüş 2 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak 3 adet kapya biber Tuz Üzeri için : 2 adet ezilmiş sarımsak 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 çay bard kıyılmış ce… Read More
Muhammara MUHAMMARA mezelerin şahı... 1 su bard. çekilmiş ceviz 6 adet kapya biber (közlenmiş kabuğu soyulmuş ) 2 yemek k. biber salçası ( tercihe göre biraz acı) 1 yemek kaşığı koyu ev yapımı domates sal… Read More
Közlenmiş Sarımsak aromalı Kuru Fasulye Püresi Merhabalar herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince … Read More
Adana usulü Kısır Günlerin vazgeçilmezi Adana usulü kısır tarifimle yeniden merhabalar... Çocukluğumda mahallemizde bir Mübeççel teyzemiz vardı Adanalı, o kadar güzel kısır yapardı ki daha onun üzerine güzel bir kısır yemedim ne yalan s… Read More
Kabak mezesi Kabak Mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olu… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder