Malzemeler:
1 demet Ayıklanmış iri doğranmış ıspanak yaprakları
3 adet yumurta
Kaşar veya mozzarella peyniri
Karabiber, tuz, Muskat rendesi
1 kase mantar,1 adet kuru soğan ve bir diş sarımsak. (Önceden hilal şeklinde doğranıp tereyağda sotelenmiş )
1 kase mantar,1 adet kuru soğan ve bir diş sarımsak. (Önceden hilal şeklinde doğranıp tereyağda sotelenmiş )
l kutu sıvı krema (200 ml.)
2-3 kaşık un
Hazırlanışı:
-Krema, un ve yumurtaları iyice çırpın.
-Ispanakları saplarını ayırıp irice doğrayın. Peynirleri rendeleyin.
-Bir büyük kasede ıspanakları önceden sotelenip soğutulmuş soğan ve sarımsakları, karıştırın tuzunu ve karabiberini ilave edin.
-Borcam tabanını yağlayın ıspanaklı harcın bir bölümünü tabana yayın .
-Üzerine peynir serpin kalan malzemeleri de aynı işlemle yayın.
-Yumurtalı kremalı harcı tüm yüzeye gezdirerek dökün.
-Rendelediğiniz iki Peynir çeşidinden üzerine serpin ve fırınlayın.
0 yorum:
Yorum Gönder