Yeni Yıl

19 Şubat 2016 Cuma



Malzemeler:

1 demet Ayıklanmış iri doğranmış ıspanak yaprakları
3 adet yumurta
Kaşar veya mozzarella peyniri 
Karabiber, tuz, Muskat rendesi
1 kase mantar,1 adet kuru soğan ve bir diş sarımsak. (Önceden hilal şeklinde doğranıp tereyağda sotelenmiş )
l kutu sıvı krema (200 ml.)
2-3 kaşık un

Hazırlanışı:

-Krema, un ve yumurtaları iyice çırpın.
-Ispanakları saplarını ayırıp irice doğrayın. Peynirleri rendeleyin.
-Bir büyük kasede ıspanakları önceden sotelenip soğutulmuş soğan ve sarımsakları, karıştırın tuzunu ve karabiberini ilave edin.
-Borcam tabanını yağlayın ıspanaklı harcın  bir bölümünü      tabana yayın .
-Üzerine peynir serpin kalan malzemeleri de aynı işlemle yayın.
-Yumurtalı kremalı  harcı tüm yüzeye gezdirerek dökün. 
-Rendelediğiniz iki Peynir çeşidinden üzerine serpin ve  fırınlayın. 









Not: Bu tarifin farklı versiyonunu Ispanaklı Kiş olarak da bloğumda bulabilirsiniz.







0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı