Yeni Yıl

29 Şubat 2016 Pazartesi


Bitmeyen İçten Dostluklara Kocaman Merhabalar...




Panelenmiş Soğan Halkaları

2 adet orta irilikte soğan

Sos için:
3-4 y. kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber

Bulamak için:
1 adet iri yumurta
3-4 kaşık un
Galeta unu

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Soğanların baş ve kök kısmını kesin ve yaklaşık yarım cm. kalınlıkta dilimlere kesin.
Her dilimi halkalara ayırın. Sıcak suda beş dakika bekletin.
Sos için:
Madensuyu, tuz ve toz biberleri bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin.
3 adet yayvan tabak alın  her birine ayrı ayrı un, çırpılmış yumurta, ve galeta unu koyun.
Soğan halkalarını sudan alıp kurulayın. Sırayla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Havlu kağıt üzerine alın ve sonra dilediğiniz herhangi bir sosla servis edin.

 

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı