Yeni Yıl

21 Temmuz 2014 Pazartesi


Yaz sıcakları için birebir serinletici özellikte ve lezzette bir parfe


İftar davetim için meyveli hafif bir tatlı arayışındaydım. Aradığım tarifin hem hafif hem sıcak yaz akşamlarında serinletici olmasını  düşünürken arşivimdeki bu tarif gözüme ilişti. Hem evde çok sayıda şeftali ve diğer malzemelerde vardı, hemen denemek için kolları sıvadım benim silikon kalıbımdan çok düzgün çıkmasa da tadı çok beğenildi.   

      Bu tarifi Umut Sepetim in sahibi sevgili Zeliha nın bloğunda görüp not almışım. 
  Denediğinizde bana hak vereceksiniz.  Zeliha cığım tarif için çok teşekkürler. 


Damla çikolatalı ve şeftalili Parfe
          Malzemeler:
            Sade parfe:
  • 1 paket sade toz şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 adet şeftali ( kabukları soyulup doğranmış)
             Damla çikolatalı parfe:
  • 1,5 su bard. Soğuk süt
  • 1 paket çikolatalı toz şanti
  • 1 su bard. damla çikolata
            Ortak kullanılan krema:
  • 1/2 su bard. toz şeker
  • 3  yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz
            Hazırlanması:

  1. Sade parfeyi hazırlamak için krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp içine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış şeftalileri ilave ederek karıştırın dolaba kaldırın..
  2. Çikolatalı parfeyi de aynı yöntemle hazırlayın içine bu sefer damla çikolataları ekleyin karıştırın onu da dolaba kaldırın..
  3. Yyumurta beyazlarının içerisine bir çimdik tuz atarak mikserle iyice köpürtün.
  4. Yumurtalar köpürünce, yavaş yavaş toz şekeri edin. Kabarsın bu karışımı söndğürmeden  ikiye bölün.
  5. Yarısını şeftalili parfeye diğer yarısını da damla çikolatalı karışıma ekleyin her ikisini homojen olacak şekilde alttan üste doğru karıştırın Şekilli bir kek kalıbının tababına streç flim yayın. Şeftalili karışımı döküp yayın dolaba kaldırın biraz donunca bu sefer damla çikolatalı karışımı koyup yayın üzerini düzeltin. Ve streçle kapatıp dondurucuya kaldırın
  6. En az yarım gün durması gerekir. Donduktan sonra, ne zaman isterseniz tüketebilirsiniz. Servisten beş-on  dakika önce çıkartın dikkatlice dilimleyin.
  7. Not:Ben biraz acele davranınca kalıptan çok muntazam çıkartamadım. 

Benzer Yazılar:

  • Truflar  Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar.. Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf  için kek yapar … Read More
  • Yalancı Profiterol Bugün ve hatta her gün tüm samimiyetinizle çevrenizdeki muhtaç bir insana bir iyilik için dokunun... Yalancı Profiterol Malzemeler: (10 adet kup için) 4,5 su bard. süt 1 paket etimek(tuzsuz) 1 su brd. un 1… Read More
  • Balık Köftesi/ Paluze /Pekmez Muhallebisi    Merhabalar,  Sevgili blogcanlar, buraya uğrayamadığımda neler yaptık bilseniz şaşarsınız. Bebişimiz ve anne babasıyla  Ankara'ya geldik. Daha sonra düşünülen seyahat, benim iznimin bitmesi ve… Read More
  • Lezzet yolculuğunda kızım ve Nefis Limonlu Cheescake       2014 yıl sonunda kızımın adına başlattığımız lezzet paylaşımını sanal ortamdan gerçek dünyaya taşıma serüvenimiz siz değerli dostlarımın destekleri ve geri bildirimleriyle kısa zamanda güçlendi… Read More
  • Şeftalili Tart Özellikle hafta sonu ev işleriyle uğraşıpta işler bitince en sevdiğim şeyin bol aydınlık balkonumda oturup yorgunluğumu alacak olan güzel demlenmiş bir çayın  yanında yenebilecek bir şeylerin bulunması.. Yoksa da en… Read More

1 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Görüntü muhteşem lezzeti de öyle olduğu belli, eline sağlık Şükran'cığım, afiyet bal olsun. Sevgilerimle

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı