|
|
Malzemeler: 1 kilo tavuk kalçası ve budu veya kemikli dana eti Saf zeytinyağı 1 büyük soğan, 2 kereviz, 2 havuç, (soyulmuş ve küp küp doğranmış) 3 diş sarımsak, tane karabiber 2 defne yaprağı 10 dal kekik Yapılışı: Fırını 220 dereceye ısıtın. Tavuk kalçalarını ve butlarını ya da kemikli eti bir fırın tepsisine koyun.
Hafifçe yağlayın, kızarana kadar 35-45-60 dakika pişirin.
Büyük, derin bir tencereye zeytinyağı dökün.
Soğanları, kerevizi, havuçları
ve sarımsağı orta ateşte kavurun.
Sebzeler yumuşayana kadar 8-10 dakika
karıştırarak pişirin.
Tavuğu
fırından çıkarın, defne yaprağı tane karabiber ve kekikle birlikte sebzelere ekleyin.
Tencereye
5 lt. su doldurun, yüksek ateşte ocağa koyun.
Suyu kaynatın, altını kısın.
Suyun yüzeyinde oluşan köpüğü alın
1- 1,5 saat
kısık ateşte pişirin. Suyu azalacaktır.
Tavuk etini ve sebzeleri bir süzgeç yardımıyla tencereden çıkarın.
Et suyunu soğuyunca küçük kaplarda buzlukta saklayın.
|
Not: bu şekilde hazırladığınız et suyunuın rengi biraz kahverengiye yakın olur eğer böyle sevmiyorsanız fırınlamadan da yapabilirsiniz.
2 yorum:
çok güzel bir fikir canım.ellerine sağlık.
TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMSİNİZ YARATICI VE UYUMLU LEZZETLER YARATAN LEZZET ŞEFİ... TEŞEKKÜRLER ŞEFİM.
Yorum Gönder