Yeni Yıl

7 Temmuz 2014 Pazartesi


 Merhabalar,  haftanız çok güzel geçsin. Bir çok hanım gibi evde yapabileceğim malzemeleri  kullanılan katkılardan dolayı hazır almak yerine evde kendim yapmaya özen gösteriyorum. Çalışan biri olmama rağmen bunlara mutlaka vakit ayırıyorum.
Bunlardan birisi de ev yapımı tavuk veya et suyu tabletlerim..

Tavuk Suyu tableti

Malzemeler:

1 kilo tavuk kalçası ve budu veya kemikli dana eti
Saf zeytinyağı
1 büyük soğan, 2 kereviz, 2 havuç, (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
3 diş sarımsak, tane karabiber
2 defne yaprağı
10 dal kekik

Yapılışı:
Fırını 220 dereceye ısıtın. Tavuk kalçalarını ve butlarını ya da kemikli eti bir fırın tepsisine koyun. 
Hafifçe yağlayın, kızarana kadar 35-45-60 dakika pişirin. 
Büyük, derin bir tencereye zeytinyağı dökün. 
Soğanları, kerevizi, havuçları ve sarımsağı orta ateşte kavurun. 
Sebzeler yumuşayana kadar 8-10 dakika karıştırarak pişirin.
Tavuğu fırından çıkarın, defne yaprağı tane karabiber ve kekikle birlikte sebzelere ekleyin. 
Tencereye 5 lt. su doldurun, yüksek ateşte ocağa koyun. 
Suyu kaynatın, altını kısın. Suyun yüzeyinde oluşan köpüğü alın 
1- 1,5  saat kısık ateşte pişirin. Suyu azalacaktır.
Tavuk etini ve sebzeleri bir süzgeç yardımıyla tencereden çıkarın. Et suyunu soğuyunca küçük kaplarda buzlukta saklayın. 







Not: bu şekilde hazırladığınız et suyunuın rengi biraz kahverengiye yakın olur eğer böyle sevmiyorsanız fırınlamadan da yapabilirsiniz.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel bir fikir canım.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMSİNİZ YARATICI VE UYUMLU LEZZETLER YARATAN LEZZET ŞEFİ... TEŞEKKÜRLER ŞEFİM.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı