Muhteşem bir lezzet. Evde canınız istediğinde güvenle yapabileceğiniz bir tarif.
Sevgili Yeşim tarif için çok teşekkür ederim arkadaşım..
Ev yapımı et döner (tarif Yeturla lezzet kareleri ne ait)
malzemeler:
1kğ. kuzu külbastılık et veya dana biftek
Ara harcı:
1 kase orta yağlı dana döş kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 kaşık yoğurt
tuz-kekik
malzemeler:
1kğ. kuzu külbastılık et veya dana biftek
Ara harcı:
1 kase orta yağlı dana döş kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 kaşık yoğurt
tuz-kekik
Etleri streç film arasında
birazcık inceltin
Arasına konacak harcı robotta çekin veya elinizle iyice yoğurun
1 kat et bir kat harç olmak
üzere üst üste yerleştirin
Sonra dönerinizi alıp sıkıca rulo yapın
Streçe veya naylon poşete
koyup sıkıca paket edin.
Baton kek kalıbına ya da
dikdörtgen bir saklama kabına yerleştirip dondurucuya kaldırın.
Kullanacağınız zaman önce
fırınızınız 50-60 dereceye ısıtın servis tabaklarını koyun ve fırını kapatın
orada tabaklarınız ısınsın.
2 kaşık domates salçasını sulandırıp
kıvamlı bir sos pişirin.
Döneri buzluktan çıkartın 5-10 fdakika bekletin,keskin ve güçlü bir bıçakla döner keser gibi ince tabakalar
halinde doğrayın ve yağ sürdüğünüz tavada ya da pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye
yerleştirin. Tavada arkalı önlü çok çabuk kızaracaktır.Tepside ise ızgara konumunda fırınlayın
Diğer tarafta pideleri karekare doğrayın tereyağla yağladığınız tavaya koyup cam kapak kapatarak kızartın/ısıtın.
Domatesleri dilimleyin,
biberlerlerle birlikte sadece yağladığınız başka bir tavada veya fırının ızgara konumunda közleyin.
Fırında ısınan tabaklara önce pideleri üzerine dönerleri yerleştirin yanına bulgur pilavı, yoğurt, domates ve biber dilimlerini koyun.
Üzerlerine önce sostan gezdirin sonra da kızdırılmış tereyağ gezdirerek sıcak servis edin.
Not: Yeşim hanım pişirme
işlemini daha farklı yapmış. burada
0 yorum:
Yorum Gönder