Yeni Yıl

18 Temmuz 2014 Cuma



İzmir Köfte Tarifi


Malzemeleri:
    500 Gr. orta yağlı kıyma
1 yumurta
1 adet kuru soğan
1/2 ekmeğin içi
2 kaşık yağ, tuz kekik ve karabiber.

Üzerine sos:
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak, kekik
1 su brd. sıcak su
 Yapılışı:
-Bayat ekmek içini suda ıslatın yumuşayınca sıkıp çukur bir kaba alın.
Üzerine kıymayı, ince rendelediğiniz soğanı, tuzu karabiber ve yumurtayı ilave edin.
İyice yoğurun, parmak kalınlığında köfteler hazırlayın
Köfteleri çok az un serpilmiş bir tepsiye aralıklı olarak yapıp koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
Üzerlerine sıvı yağ gezdirin ve kızarana kadar köfteleri sıcak fırında tutun.
Patatesleri elma dilimi doğrayıp sıcak suda bekletin.
Diğer tarafta  domatesleri ince dilimler halinde, biberleri köfte uzunluğunda doğrayın.
Biberleri de yağlanmış tavaya dizip bir kapak örterek kızartabilirsiniz veya Fırının ızgara kısmını yakarak kızartabilirsiniz..
Fırın tepsinizin tabanına önce kuruladığınız patatesleri, üzerine köfteleri, aralarına da biberleri ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.


Sos için bir tavaya az sıvı yağ koyun ezilmiş 2 diş sarımsak ve kekiği ekleyip birkaç dakika kavurun
Salçayı ekleyin yine kavurun ve iki su bardağı sıcak su koyup kaynatın.
Tuzunu ekledikten sonra, köftelerin üzerine gezdirin.
 İzmir köfteyi fırında patatesler yumuşayana kadar  pişirin
Not: Ben üzerine ilk 15 dakika pişirme kağıdı serdim, üzerlerinin kızarması için sonra sında kaldırdım)

 Köfteleri ve biberleri sağlıklı olması açısından fırında kızartmayı tercih ediyorum. Özellikle yaz günü kızartmanın çok ağır olacağı unutulmamalı..

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı