İzmir Köfte Tarifi
Malzemeleri:
500
Gr. orta yağlı kıyma
1 yumurta
1
adet kuru soğan
1/2
ekmeğin içi
2
kaşık yağ, tuz kekik ve karabiber.
Üzerine
sos:
1
çorba kaşığı domates salçası
2
diş sarımsak, kekik
1
su brd. sıcak su
Yapılışı:
-Bayat ekmek içini suda ıslatın yumuşayınca
sıkıp çukur bir kaba alın.
Üzerine kıymayı, ince rendelediğiniz
soğanı, tuzu karabiber ve yumurtayı ilave edin.
İyice yoğurun, parmak kalınlığında
köfteler hazırlayın
Köfteleri çok az un serpilmiş bir tepsiye aralıklı
olarak yapıp koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
Üzerlerine sıvı yağ gezdirin ve kızarana
kadar köfteleri sıcak fırında tutun.
Patatesleri elma dilimi doğrayıp sıcak suda
bekletin.
Diğer tarafta domatesleri ince dilimler halinde, biberleri köfte
uzunluğunda doğrayın.
Biberleri de yağlanmış tavaya dizip bir kapak örterek kızartabilirsiniz veya Fırının ızgara kısmını yakarak kızartabilirsiniz..
Biberleri de yağlanmış tavaya dizip bir kapak örterek kızartabilirsiniz veya Fırının ızgara kısmını yakarak kızartabilirsiniz..
Fırın tepsinizin tabanına önce kuruladığınız
patatesleri, üzerine köfteleri, aralarına da biberleri ve dilimlenmiş domatesleri
yerleştirin.
Sos için bir tavaya az sıvı yağ koyun ezilmiş 2 diş sarımsak ve kekiği ekleyip birkaç dakika kavurun
Sos için bir tavaya az sıvı yağ koyun ezilmiş 2 diş sarımsak ve kekiği ekleyip birkaç dakika kavurun
Salçayı ekleyin yine kavurun ve iki su
bardağı sıcak su koyup kaynatın.
Tuzunu ekledikten sonra, köftelerin üzerine
gezdirin.
İzmir
köfteyi fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin
Not: Ben
üzerine ilk 15 dakika pişirme kağıdı serdim, üzerlerinin kızarması için sonra sında
kaldırdım)
Köfteleri ve biberleri sağlıklı olması
açısından fırında kızartmayı tercih ediyorum. Özellikle yaz günü kızartmanın
çok ağır olacağı unutulmamalı..
0 yorum:
Yorum Gönder