Yeni Yıl

11 Temmuz 2014 Cuma





       Bu kapalı pideleri Yine Kayseri'de tatmıştık, ama tarifini her görüştüğümüzde  almayı unutuyorum ne yazıkki. Bu güzelliği denenemek olmazdı. Bir hafta sonu klasik pide hamurumla ve rahmetli annemin çok önceleri yaptığı içli börek harcı ile denediğimde en güzel sonucu aldım..
Sizlerinde Ramazanda bu güzel tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ederim...Buyrun tarifi

Malzemeler:
 3 su bard. un
1 su bardağına yakın ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı  tuz
1yemek kaşığı dolu instant  maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ

 İç harcı:

1 adet  ince doğranmış kuru soğan
250 gr. orta yağlı kıyma
Yeşil biber(incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber, pul biber

Harç malzemesini çiğ olarak hazırlayın.

 Hazırlanışı:


 -Mayayı, şekeri, yarım bardak ılık suyu ve bir kaşık unu hamur yoğuracağınız kasede kabarmaya bırakın.  -Mayalanma olunca kalan unu ekleyin, ılık sudan ölçülü bir şekilde ilave ederek yumuşacık bir hamur yoğurun. -Bir kaşık zeytinyağını elinize dökün ve hamuru bununla son kez yoğurup bırakın.
-Mandalina  büyüklüğünde bezeler alarak unlanmış tezgahta elinizle veya merdane ile pide görünümünde  uzunlamasına ince bir hamur açın
-Her hamur üzerine yanlardan bir cm. boşluk bırakarak iç harçtan yayın ve kenarlarını ortaya doğru kapatın.  -Unlanmış tepside mayalanmaya bırakın tepsi mayası gelince üzerine  bir kaç damla su ile incelttiğiniz yumurta sarısı sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişirin.






2 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

çok güzel gözüküyorlar canım tam sahurluk bir pide ellerine sağlık ..

Nurşen Aksoy dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK,NEFİS OLUR..AFİYET OLSUN..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı