Yeni Yıl

11 Temmuz 2014 Cuma





       Bu kapalı pideleri Yine Kayseri'de tatmıştık, ama tarifini her görüştüğümüzde  almayı unutuyorum ne yazıkki. Bu güzelliği denenemek olmazdı. Bir hafta sonu klasik pide hamurumla ve rahmetli annemin çok önceleri yaptığı içli börek harcı ile denediğimde en güzel sonucu aldım..
Sizlerinde Ramazanda bu güzel tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ederim...Buyrun tarifi

Malzemeler:
 3 su bard. un
1 su bardağına yakın ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı  tuz
1yemek kaşığı dolu instant  maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ

 İç harcı:

1 adet  ince doğranmış kuru soğan
250 gr. orta yağlı kıyma
Yeşil biber(incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber, pul biber

Harç malzemesini çiğ olarak hazırlayın.

 Hazırlanışı:


 -Mayayı, şekeri, yarım bardak ılık suyu ve bir kaşık unu hamur yoğuracağınız kasede kabarmaya bırakın.  -Mayalanma olunca kalan unu ekleyin, ılık sudan ölçülü bir şekilde ilave ederek yumuşacık bir hamur yoğurun. -Bir kaşık zeytinyağını elinize dökün ve hamuru bununla son kez yoğurup bırakın.
-Mandalina  büyüklüğünde bezeler alarak unlanmış tezgahta elinizle veya merdane ile pide görünümünde  uzunlamasına ince bir hamur açın
-Her hamur üzerine yanlardan bir cm. boşluk bırakarak iç harçtan yayın ve kenarlarını ortaya doğru kapatın.  -Unlanmış tepside mayalanmaya bırakın tepsi mayası gelince üzerine  bir kaç damla su ile incelttiğiniz yumurta sarısı sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişirin.






Benzer Yazılar:

  • Krem Şantili Fındıklı Kurabiye / Kremalı Kolay AçmalarMerhabalar, hepinize güneşli ve sımsıcak ama bunaltmayan, arada bir püfür püfür esen hatta şimdiki gibi ara sıra yağmur çiseleyen güzel bir yaz diliyorum. Bloglarda yoğun bir furya var malum.. Kremalı, krem şan… Read More
  • Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun... Pazar Kahvaltısı Hepinize merhabalar, son günlerde üstüste yaşanan acılar yüreğimizi dağladı. Gencecik fidanlarımızı toprağa verdik, daha onun acısı dinmeden Van ilimizde olan depremle yeniden sarsıldık, oradaki vatandaşlarımızın ölenleri iç… Read More
  • ISPANAKLI KİŞMerhabalar, Havaların soğumasıyla hastalıklarda arttı tabi, yaz süresince tam yorgunluğumu atamamış bedenim ne yazıkki payını aldı bile.. Neyse hastalıklarda bizler için yeter ki Allah çaresiz dertlerle uğraştırmasın diyelim.… Read More
  • Ev yapımı Kaşarlı Pide Bunlar da bir akşam beni pide yemeğe götürmeye üşenen eşime inat yapıldılar. Denemek isteyenlere çok kolay olduğunu söyleyeyeyim. Malzemeler : Toplam süre 30 dakika (4 adet pide için) 2 su bard. un 1/2 paket yaş… Read More
  • Bahçe Sezonunu Açalımmmm/Peynirli Patatesli Ay çörekleri/ Çikolatalı Milföy Bohçaları      Havaların ısınmasıyla artık bahçelerde otururken demlenen güzel bir çayın yanında veya  açık havada yapılan yürüyüşlerin sonunda atıştırmalık hazırlanabilecek bir çörek. İnanın o kadar çabu… Read More

2 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

çok güzel gözüküyorlar canım tam sahurluk bir pide ellerine sağlık ..

Nurşen Aksoy dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK,NEFİS OLUR..AFİYET OLSUN..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı