Yaz sıcakları için birebir serinletici özellikte ve lezzette bir parfe
İftar davetim için meyveli hafif bir tatlı arayışındaydım. Aradığım tarifin hem hafif hem sıcak yaz akşamlarında serinletici olmasını düşünürken arşivimdeki bu tarif gözüme ilişti. Hem evde çok sayıda şeftali ve diğer malzemelerde vardı, hemen denemek için kolları sıvadım benim silikon kalıbımdan çok düzgün çıkmasa da tadı çok beğenildi.
Bu tarifi Umut Sepetim in sahibi sevgili Zeliha nın bloğunda görüp not almışım.
Denediğinizde bana hak vereceksiniz. Zeliha cığım tarif için çok teşekkürler.
Damla
çikolatalı ve şeftalili Parfe
Malzemeler:
Sade parfe:
- 1 paket sade toz şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet şeftali ( kabukları soyulup doğranmış)
Damla çikolatalı parfe:
- 1,5 su bard. Soğuk süt
- 1 paket çikolatalı toz şanti
- 1 su bard. damla çikolata
Ortak kullanılan krema:
- 1/2 su bard. toz şeker
- 3 yumurta
beyazı
- 1 fiske tuz
Hazırlanması:
- Sade parfeyi hazırlamak için krem şantiyi üzerindeki tarife göre
hazırlayıp içine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış şeftalileri ilave
ederek karıştırın dolaba kaldırın..
- Çikolatalı parfeyi de aynı yöntemle hazırlayın içine bu sefer damla
çikolataları ekleyin karıştırın onu da dolaba kaldırın..
- Yyumurta beyazlarının içerisine bir çimdik tuz atarak mikserle iyice
köpürtün.
- Yumurtalar köpürünce, yavaş yavaş toz şekeri edin. Kabarsın bu
karışımı söndğürmeden ikiye bölün.
- Yarısını şeftalili parfeye diğer yarısını da damla çikolatalı karışıma
ekleyin her ikisini homojen olacak şekilde alttan üste doğru karıştırın
Şekilli bir kek kalıbının tababına streç flim yayın. Şeftalili karışımı
döküp yayın dolaba kaldırın biraz donunca bu sefer damla çikolatalı
karışımı koyup yayın üzerini düzeltin. Ve streçle kapatıp dondurucuya
kaldırın
- En az yarım gün durması gerekir. Donduktan sonra, ne zaman isterseniz
tüketebilirsiniz. Servisten beş-on dakika önce çıkartın dikkatlice
dilimleyin.
- Not:Ben biraz acele davranınca kalıptan çok muntazam çıkartamadım.
1 yorum:
Görüntü muhteşem lezzeti de öyle olduğu belli, eline sağlık Şükran'cığım, afiyet bal olsun. Sevgilerimle
Yorum Gönder