Herkese merhabalar,
Değerli Müjgan ablamızda tattığım ve çok beğendiğim börülceli pilavı bende sizlerle paylaşmak istedim. Ramazanda iftar davetlerinizde yapacağınız farklı bir pilav için iyi bir seçenek olacaktır..
Malzemeler:
1 su brd. kuru börülce( akşamdan ıslatıp pişirilmiş)
1 su bard. pirinç
1 adet kuru soğan
2,5 yemek kaşığı tereyağ+sıvıyağ karışımı
tuz, karabiber
3 su bard. tavuk suyu + sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat önceden tuzlu ılık suyla ıslatın.
Tereyağında yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar soteleyin
Pirinci iyice yıkayıp süzdürün ve ilave edin 10 dakika kavurun.
Tavuk suyunu +kendi pirincinizin cinsine ve kalitesine göre sıcak suyu, tuzunu ve karabiberi ekleyin.
Bu arada önceden haşlanmış börülceleri ilave edin karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin . Ocaktan alıp üzerine kağıt havlu serip demlendirin. Servis yapmadan önce çatalla hafifçe harmanlayın Dilerseniz üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin
3 yorum:
ellerine sağlık canım çok doyurucu bir lezzet olmuş hayırlı iftarlar..
güzel fikir, ellerinize sağlık
Çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim
Ayfer
Yorum Gönder