Yeni Yıl

10 Temmuz 2014 Perşembe


Herkese merhabalar,
Değerli Müjgan ablamızda tattığım ve çok beğendiğim börülceli pilavı bende sizlerle paylaşmak istedim. Ramazanda iftar davetlerinizde yapacağınız farklı bir pilav için iyi bir seçenek olacaktır..



Malzemeler:

1 su brd. kuru börülce( akşamdan ıslatıp pişirilmiş)
1 su bard. pirinç
1 adet kuru soğan
2,5 yemek kaşığı tereyağ+sıvıyağ karışımı
tuz, karabiber
3 su bard. tavuk suyu + sıcak su

Hazırlanışı:

 Pirinci  yarım saat önceden tuzlu ılık suyla ıslatın.
Tereyağında yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar soteleyin
Pirinci  iyice yıkayıp süzdürün ve ilave edin 10 dakika kavurun.
Tavuk suyunu +kendi pirincinizin cinsine ve kalitesine göre sıcak suyu,  tuzunu ve karabiberi ekleyin. 
Bu arada önceden haşlanmış börülceleri ilave edin karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin . Ocaktan alıp üzerine kağıt havlu serip demlendirin. Servis yapmadan önce çatalla hafifçe harmanlayın Dilerseniz üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin



3 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım çok doyurucu bir lezzet olmuş hayırlı iftarlar..

sarkaç dedi ki...

güzel fikir, ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim

Ayfer

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı