Yeni Yıl

10 Temmuz 2014 Perşembe


Herkese merhabalar,
Değerli Müjgan ablamızda tattığım ve çok beğendiğim börülceli pilavı bende sizlerle paylaşmak istedim. Ramazanda iftar davetlerinizde yapacağınız farklı bir pilav için iyi bir seçenek olacaktır..



Malzemeler:

1 su brd. kuru börülce( akşamdan ıslatıp pişirilmiş)
1 su bard. pirinç
1 adet kuru soğan
2,5 yemek kaşığı tereyağ+sıvıyağ karışımı
tuz, karabiber
3 su bard. tavuk suyu + sıcak su

Hazırlanışı:

 Pirinci  yarım saat önceden tuzlu ılık suyla ıslatın.
Tereyağında yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar soteleyin
Pirinci  iyice yıkayıp süzdürün ve ilave edin 10 dakika kavurun.
Tavuk suyunu +kendi pirincinizin cinsine ve kalitesine göre sıcak suyu,  tuzunu ve karabiberi ekleyin. 
Bu arada önceden haşlanmış börülceleri ilave edin karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin . Ocaktan alıp üzerine kağıt havlu serip demlendirin. Servis yapmadan önce çatalla hafifçe harmanlayın Dilerseniz üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin



Benzer Yazılar:

  • İki Güzel Yanyana / Karnabahar Köftesi - Domates Soslu Gnocchi (Niyokki) Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sizleri bu iki lezzetle başbaşa bırakıyorum. Hepinize yürek dolusu kocaman sevgiler. KARNABAHAR KÖFTESİ      Malzemeler:  Orta boy ka… Read More
  • Enginarlı pilav/ Otlu fıstıklı Levrek Ben bahara enginar tarifleriyle başladım ama bu galiba sonuncu olabilir . Eğer yaparsamda resmini koymam artık.. Bizim işyerinde böyle sıkça kabak tatlısı çıktığında ki enfes yapılır  ''galiba kurum kabak tarlası satın … Read More
  • Etli Patatesli Pilav /Lezzeti ve görüntüsüyle üç farklı biber salatası Hepinize  baharın kokusunu yavaş yavaş hissettiren güneşli bir günde güneş kadar güzel ve iç ısıtan bir gün diliyorum. Arşivimde bekleyen bu iki tarifi yazmadan duramadım. sebebine gelince her paylaştığım tarifte v… Read More
  • Gnochi Gnochi bildiğimiz patates köftelerinin daha küçük hazırlanmışlarının  tuzlu suda haşlanıp üzerine dilediğiniz sosun dökülmesi olayı bana göre ..Ben zaman zaman yaparım ve evdekilerde çok severek yerler..Yine dün akşam d… Read More
  • Mercimekli Bulgur pilavı Güzel bir hafta diliyorum... Sağlığımız açısından bakliyatlar çok önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bakliyatların yüksek çeper ve bitkisel proteinleri içermesi, B vitaminleri ve bazı minaraller açısından zengin ol… Read More

3 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım çok doyurucu bir lezzet olmuş hayırlı iftarlar..

sarkaç dedi ki...

güzel fikir, ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim

Ayfer

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı