Herkese merhabalar, Değerli Müjgan ablamızda tattığım ve çok beğendiğim börülceli pilavı bende sizlerle paylaşmak istedim. Ramazanda iftar davetlerinizde yapacağınız farklı bir pilav için iyi bir seçenek olacaktır..
Malzemeler: 1 su brd. kuru börülce( akşamdan ıslatıp pişirilmiş) 1 su bard. pirinç 1 adet kuru soğan 2,5 yemek kaşığı tereyağ+sıvıyağ karışımı tuz, karabiber 3 su bard. tavuk suyu + sıcak su Hazırlanışı: Pirinci yarım saat önceden tuzlu ılık suyla ıslatın. Tereyağında yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar soteleyin Pirinci iyice yıkayıp süzdürün ve ilave edin 10 dakika kavurun. Tavuk suyunu +kendi pirincinizin cinsine ve kalitesine göre sıcak suyu, tuzunu ve karabiberi ekleyin. Bu arada önceden haşlanmış börülceleri ilave edin karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin . Ocaktan alıp üzerine kağıt havlu serip demlendirin. Servis yapmadan önce çatalla hafifçe harmanlayın Dilerseniz üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin
Enginarlı pilav/ Otlu fıstıklı Levrek
Ben bahara enginar tarifleriyle başladım ama bu galiba sonuncu olabilir . Eğer yaparsamda resmini koymam artık.. Bizim işyerinde böyle sıkça kabak tatlısı çıktığında ki enfes yapılır ''galiba kurum kabak tarlası satın …Read More
Gnochi
Gnochi bildiğimiz patates köftelerinin daha küçük hazırlanmışlarının tuzlu suda haşlanıp üzerine dilediğiniz sosun dökülmesi olayı bana göre ..Ben zaman zaman yaparım ve evdekilerde çok severek yerler..Yine dün akşam d…Read More
Mercimekli Bulgur pilavı
Güzel bir hafta diliyorum...
Sağlığımız açısından bakliyatlar çok önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bakliyatların yüksek çeper ve bitkisel proteinleri içermesi, B vitaminleri ve bazı minaraller açısından zengin ol…Read More
3 yorum:
ellerine sağlık canım çok doyurucu bir lezzet olmuş hayırlı iftarlar..
güzel fikir, ellerinize sağlık
Çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim
Ayfer
Yorum Gönder