Yeni Yıl

23 Temmuz 2012 Pazartesi





Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz.
Bu tarifi, kronikleşmiş kabızlık çekenlere  israrla tavsiye ederim. Bir adet kabakla gün aşırı yapacağınız bu uygulama,  kabızlık sorununuzu büyük ölçüde azaltacaktır. üzerine koyacağınız bir tutam kıyılmış dereotu ve cevizde lezzetini artıracaktır.

 Malzemeler:
 1 adet sakız kabağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bard. süzme yoğurt
Kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Dövülmüş ceviz( isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Kabağın iki ucunu temizleyip yıkayın kabuklu olarak rendenin iri tarafından rendeleyin. Süzgeçte biraz suyunun süzülmesi için bekletin. tereyağında hafifçe yumuşaması için en fazla 3-5 dakika arası soteleyin soğuyunca tuzunu karabiberini akleyin.Yoğurtla karıştırın kıyılmış dereotu ile servis yapın ceviz kullanacaksanız yeme aşamasında ekleyin ki mezenizin rengi kararmasın

Benzer Yazılar:

  • Kuru Biber Kavurması  Güzelliklerle dolu geçsin gününüz...         Her yaz bu biberleri mutlaka kuruturum. Kışın, ya bu şekilde ya da kavurup üzerine kıymalı salçalı sos döküp yemeyi çok seviyoruz... Aynı yöntemle yılb… Read More
  • Mezelerden bir demet Yeni yıl öncesi fikir olması için yaptığım mezelerden bir demet paylaşmak istedim.. Benim en sevdiğim mezeleri geçen hafta bir arkadaşımın ricası üzerine misafirleri için hazırladım . Masada nasıl salatanın yeri ayr… Read More
  • Havuç Borani         İster meze olarak ister farklı salata arayışı için güzel bir seçenek bence.. Hem faydalı hem lezzetli daha ne olsun..        Tek yapmanız gereken havuçların kabuklarını sıyırı… Read More
  • Arnavut Ciğeri ‘’Karşılıksız, beklentisiz, hesapsız, çıkarsız ve özgürce sevelim birbirimizi, Sırf bir başkasının iyiliğini, mutluluğunu isteyerek’’ ne güzel söylemiş Elif Şafak... Malzemeler:  1 kg.Ciğer 3 adet patates … Read More
  • Humus           Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla… Read More

5 yorum:

mavii dedi ki...

elerinize saglık bu akşam ki iftar soframa denemek istiyorum acaba suyunu sıkıcakmıyız kabağın?

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık.Hayırlı iftarlar:))

Unknown dedi ki...

Ablacım çok severim ellerine sağlık sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kabagi bende cok kullanirim salata cesitlemeleri yaparim sizinkide cok guzel olmus -gozukuyor..ellerinize saglik

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili mavii, birazcık süzgeçte bekletirsen suyu süzülür belirtmiştim. sevgiyle kal.

Canan cığım çok teşekkürler sanada hayırlı iftarlar olsun.

Sevgili Derya, çok faydalı ve lezzetli gerçekten.sevgiyle kal..

Dostbahçesinden lezzetler..kabak çok faydalı bir sebze zaten mümkün olduğüunca salata ve farklı tariflerle bir şekilde tüketmek lazım, sevgiyle kal canım.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı