Yeni Yıl

9 Temmuz 2012 Pazartesi

 



Hazır baklavalık yufka ile  bu defa bülbül yuvası denedim, bize göre çok güzel oldu. Tereyağlı cevizli minik minik çok lezzetli bir tatlı. Ben sarma işleminde merdane olarak ahşap elbise askısnın kalem kadar genişlikte olan alt çubuğunu çıkartıp kullandım. Orijinal büyüklükte baklavanız olması için ince merdane kullanmanız gerekir..
Belli bir ölçü vermiyorum kullanacağınız tepsi için yaptığınız her bülbül yuvası gerekli malzemeyi ortaya çıkartacaktır tepsinize göre de şerbeti ayarlamanız gerekir. Ancak orta boy bir borcam için 2 su bard. su ve şekerle yapacağınız şerbet tam geliyor diyebilirim. Yapım aşamaları özetle şöyle: .her defasında iki yufkayı hiç yağ sürmeden üstüste kullanarak yaklaşık 10x10 luk karelere kestim ve bir kenarına cevizli iç koyarak sardım, merdanede hafifçe büzdürdüm, şeklini bozmamaya dikkat ederek çıkartıp yuvarlak şekil verip yanyana tepsiye dizdim.
 
Açıklama fotoğraf internetten bilgi olması için alıntılanmıştır. Kaynak:

 En son olarak kızdırılmış tereyağ gezdirerek ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim, fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra daha önce hazırladığım soğumuş şerbeti baklavaya dökerek üzerine bir tepsi kapattım, 2 saat sonra baklavamız hazırdı.

-Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hazır baklavalık yufkayı nemli tutmak..Şayet üzerini nemli bir bez ile örtmezseniz çok çabuk kurudukları için merdaneye sarmanız ve şekil vermeniz de zorlaşıyor.

-Sarma işleminde iç koymayıp üzerine yarım cevizde kullanabilirsiniz..


8 yorum:

Çiy Tanesi dedi ki...

ellerinize sağlık. bloguma beklerim
http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

anne eli gibi dedi ki...

baklava yufkasıyla harika tatlılar oluyor gerçekten en sevdiğim baklava tatlılarındandır bülbül yuvası ve bir kere denemişliğim var nefis oluyor,ellerine sağlık..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık harika lezzet.
mmmmmmmmmm missss.

dorukhan kuzu dedi ki...

Wawwww harika görünüyor baklavalar

kış güneşi dedi ki...

şükrançığım tam sayfandan ayrılıyordumki tatlını gördüm çok da pratik bir tatlıymış ben normal yufkadan sandım değilmiş hazır baklava yufkasını kullanırken çok parçalanıyor pek başarılı olamıyorum ama bunda da gözüm kalmadı değil eline sağlık

Baharcicegi dedi ki...

hazir baklava yufklari elde acmayi aratmiyor citir citir nefis oluyor
Elinize saglik,bülbül yuvasi yapim asamali fotografini görünce hatirladim blogumu ilk actigim yillarda yapip yayinlamistim

Yemek tarifleri dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan bir tanesi elinize sağlık.

fragman dedi ki...

Bu tatlıyı çok severim

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı