Yeni Yıl

9 Temmuz 2012 Pazartesi

 



Hazır baklavalık yufka ile  bu defa bülbül yuvası denedim, bize göre çok güzel oldu. Tereyağlı cevizli minik minik çok lezzetli bir tatlı. Ben sarma işleminde merdane olarak ahşap elbise askısnın kalem kadar genişlikte olan alt çubuğunu çıkartıp kullandım. Orijinal büyüklükte baklavanız olması için ince merdane kullanmanız gerekir..
Belli bir ölçü vermiyorum kullanacağınız tepsi için yaptığınız her bülbül yuvası gerekli malzemeyi ortaya çıkartacaktır tepsinize göre de şerbeti ayarlamanız gerekir. Ancak orta boy bir borcam için 2 su bard. su ve şekerle yapacağınız şerbet tam geliyor diyebilirim. Yapım aşamaları özetle şöyle: .her defasında iki yufkayı hiç yağ sürmeden üstüste kullanarak yaklaşık 10x10 luk karelere kestim ve bir kenarına cevizli iç koyarak sardım, merdanede hafifçe büzdürdüm, şeklini bozmamaya dikkat ederek çıkartıp yuvarlak şekil verip yanyana tepsiye dizdim.
 
Açıklama fotoğraf internetten bilgi olması için alıntılanmıştır. Kaynak:

 En son olarak kızdırılmış tereyağ gezdirerek ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim, fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra daha önce hazırladığım soğumuş şerbeti baklavaya dökerek üzerine bir tepsi kapattım, 2 saat sonra baklavamız hazırdı.

-Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hazır baklavalık yufkayı nemli tutmak..Şayet üzerini nemli bir bez ile örtmezseniz çok çabuk kurudukları için merdaneye sarmanız ve şekil vermeniz de zorlaşıyor.

-Sarma işleminde iç koymayıp üzerine yarım cevizde kullanabilirsiniz..


Benzer Yazılar:

  • Bayram TatlılarıKurban Bayramı geldi ve biz de evimizde tatlılar hazırladık misafirlerimiz için.İşte bunlardan bazıları...Parmak TatlısıMalzemeler:1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı şeker2 yumurta1 çay kaşığı karbonatAldığ… Read More
  • SütlaçBu sütlaç tarifi babaanneme ait.Kendisi çok lezzetli yemek yapar, bu da onun çocukluğum boyunca çok severek yediğim sütlacının tarifidir...Malzemeler: (6 kişilik)1 litre süt1 orta boy kase pirinçYarım kase şeker1 çay kaşığı v… Read More
  • Kabak TatlısıKabak tatlısının tarifi babama aittir.Bizim evde babam çok güzel yapar bu tatlıyı, o nedenle ben de tarifi ondan istedim:)Malzemeler:1 kg. kabak3-4 su bardağı şekerCeviz içiYapılışı:Kabakları güzelce soyun ve temizleyin.(Ben … Read More
  • Benim Doğumgünü PastamDoğumgünüm için canım arkadaşım Deniz Blanco Leon yapmıştı bu pastayı.İşte şimdi de onun tarifini vermek istiyorum.Malzemeler:Keki:3 yumurta4 kahve fincanı şeker1 kahve fincanı su4 kahve fincanı un(unu göz kararı koyuyoruz)1 … Read More
  • Badem Kremalı TartBadem KremasıMalzemeler:1 kase badem unu1 kase toz şeker1 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 kase tereyağıAyrıca tart için 8 adet milföy hamuruYapılışı:4'er adet milföy hamurunu yan yana yapıştırarak iki adet büyük kare elde ed… Read More

8 yorum:

Çiy Tanesi dedi ki...

ellerinize sağlık. bloguma beklerim
http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

anne eli gibi dedi ki...

baklava yufkasıyla harika tatlılar oluyor gerçekten en sevdiğim baklava tatlılarındandır bülbül yuvası ve bir kere denemişliğim var nefis oluyor,ellerine sağlık..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık harika lezzet.
mmmmmmmmmm missss.

dorukhan kuzu dedi ki...

Wawwww harika görünüyor baklavalar

kış güneşi dedi ki...

şükrançığım tam sayfandan ayrılıyordumki tatlını gördüm çok da pratik bir tatlıymış ben normal yufkadan sandım değilmiş hazır baklava yufkasını kullanırken çok parçalanıyor pek başarılı olamıyorum ama bunda da gözüm kalmadı değil eline sağlık

Baharcicegi dedi ki...

hazir baklava yufklari elde acmayi aratmiyor citir citir nefis oluyor
Elinize saglik,bülbül yuvasi yapim asamali fotografini görünce hatirladim blogumu ilk actigim yillarda yapip yayinlamistim

Yemek tarifleri dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan bir tanesi elinize sağlık.

fragman dedi ki...

Bu tatlıyı çok severim

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı