Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size..
Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç iş falan yapmadım , inanmayacaksınız ama zorunlu olanları bile erteledim . Kendime ve sevdiklerime ayırdım bu haftasonunu.. Ailece hiç acele etmeden güzel kahvaltılar ettik bir yerlerde yemek yedik ardından açık havada birazcık dolaştık, onlar dinlenirken ben, sevdiğim keyif aldığım mağazalara, vitrinlerine takıldım. Oradan Zamane Kahvesine gittik.
Bezelyeyi her zaman mevsiminde alıp, kışın tüketmek üzere derin dondurucuma kaldırırım..Yıllardır aynı yöntemi uygularım. Ayıklanmış bezelyeleri iki dakika sıcak suda haşlayıp sonra buzlu suya alarak şoklama yöntemi ile hazırlarım. Buzlu sudan süzgeçle kurulama bezi serili bir tepsi üzerinde fazla suyunu almasını sağlarım ve kuruladıktan sonra kapaklı saklama kaplarına doldurup kaldırırım. Böylece üzerlerinde, donduklarında incecik bir buz tabakası oluşur ve gerçek lezzetini korurlar.
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE
Malzemeler:
1 kase taze bezelye
1 orta boy patates( küp doğranmış)
2 adet havuç (küp doğranmış)
2 yemek ıkaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, kimyon, karabiber pul biber
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye zeytinyağ, doğranmış soğan ve sarımsak ve havuç konur hafifçe saydamlaşana kadar kavrulur.
Salça eklenir tekrar kavrulur, bezelyeler ve üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. tuzu baharatı ve şekeri ayarlanır tencerenin kapağı kapatılır. yaklaşık 10 dakika pişirilir. servis öncesi taze kıyılmış dereotu serpiştirilerek servis yapılır.
Not:
Kimyonu bezelyenin gazını alması için kullanmanızı öneririm. Dilerseniz etsuyu da koyabilirsiniz.
12 yorum:
Bende bugün bezelye yapmayı düşünüyordum. Güzel tesadüf. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
ara sıra yapmak lazım böyle kaçamaklar :)
Ellerine sağlık canım.Çok severim bezelyeyi.Sevgiler:)
Guzel gezi olmus. bundan sonra 5 caylarina icilecek mekan olmus olur..
Elinize saglik olsun bu yemeyi cok severim..
Sevgiler canim..
ellerine sağlık canım nefis görünüyor zaten.. püfüdük noktası da güzelmiş.. sevgilerimle seval
Bizlerdende size günaydın günaydın koskocaman günaydınlar efenim :))))
oh yaz geliyor gelsin taze bezelyeler :D
Şükran'cığım hastaydım diye yazmışsın çok geçmiş olsun. Umarım ciddi birşey değildi. Ben de tadilat, taşınma ve yarışmaya hazırlık yüzünden uzun zamandır bloglara bakamıyordum. Yorumunu görünce çok sevindim.
Bağış yapmak istediğin için de ayrıca teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettin bu nazik davranışınla.
Bağış raporu gelir gelmez adını eklerim yazıya.
Sevgilerimle:)
bende çok severim ellerine sağlık.
Mekanın renklerine bayıldım
Bezelyede harika görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler
Bende geçenlerde kalan son bezelyelerle yaptım.
Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık. Birde pilav... ziyafet olmuştur, değil mi?
Sevgiler.
Şükran'cığım şimdi güncellenen bağış listesi geldi. Bağışın için çok ama çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde bir engelli kardeşimiz evinden çıkıp hayata karışacak. Yüzümde kocaman bir gülücükle listeye hemen adını ekledim.
Sevgilerimle:))
Bezelye, şöyle suyuna ekmek bana bana ne de güzel yenir, ay ben nasıl acıktım böyle yaa. Bakmayacağım bir daha bu saatlerde yemek bloglarına:D
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder