Yeni Yıl

9 Mart 2012 Cuma







Hepinize içinizi ısıtan güzel hafta sonu dilerim.. 


Malzemeler:
1 su bard. çekilmiş badem
3 su bard. un
4/3 su bard. pudra şekeri
1 çimdik tuz
2 yumurta
200 gr. tereyağ (soğuk)
1 çay kaşığı kabartma tozu( silme)
1 yemek k. limon suyu
1/2 su bard. pudra şekeri

Hazırlanışı

Unu ve diğer kuru malzemeleri birlikte harmanlayıp eleyin. Tereyağları küp şeklinde kesip malzemeye ilave edin .
Yumurtaların beyazlarını bir kaseye kurabiyelerin üzerine sürmek üzere ayırın.
Sarılarını hamura ilave edin, tekrar yoğurun biraz orta sertlikte bir hamur olacaktır.
 Streç filme sarıp yarım saat buzdolabına kaldırın .
Bu arada fırınınızı 180-200 dereceye ayarlayın ısınsın.
Dinlenen hamurunuzu parmak kalınlığında rulolar haline getirin. Ruloları 5-6 cm uzunlukta kesin.
Her birinin uçlarını hafif incelterek ay şekli verin, kağıt serili tepsiye aralıklı dizin üzerlerine yumurta beyazı sürüp 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin fırından çıkardığınızda sıcak olarak üzerine bolca pudra şekeri eleyin.

Afiyetler olsun.

Not:
-Limon suyu yerine aynı ölçüde sirke de aynı sonucu verecektir denenmiştir. 
-Fırında fazla kızarmalarına izin vermeden fırından almanızı öneririm bu şekilde kurabiyelerin tadı tam kıvamında olacaktır.

Benzer Yazılar:

  • Misafirim vardı!Uzun zamandır yemek ya da pasta börek yapmıyordum ve dolayısıyla da bu tarafla ilgilenemiyordum (Bendeniz Canan, nam-ı diğer kitap kurduyum ben).Hep annem ve kardeşim yazıyordu tarifleri.E tabii benim anneme yetişebilmem mümk… Read More
  • Cumartesi Yaptığımız Akraba Gününden... Cumartesi günü, yeğenimin kayınvalidesindeydik. Akraba günümüze onu da dahil ettik. Kendisi çok mütevazi ve özverilidir. Becerikliliğine gelince, daha önce de bahsetmiştim yine değinmek istiyorum,vallahi onunla hiç birimiz … Read More
  • Franbuazlı Muffinler Bu tarifi Sibel'in Kahvesi Blog'undan aldım. Gerçekten uygulaması çok kolay ve sonucu çok lezzetli oluyor. Fakat ben tarifimde franbuaz yerine vişne ve damla çikolata kullandım. Aynı ölçülerle, silikon muffin kalıbı kullana… Read More
  • Lorlu Kurabiye Bu tarifi anneciğimle beraber sevgili Portakal Ağacı'ndan aldık ve hemen denedik.Gerçekten denemeye değer ve çok da lezzetli oluyor. Annem, "lorlu" kelimesini kullanınca ilk başta ortaya tuzlu birşey çıkacağını sanmışt… Read More
  • Mekik Kurabiyeler Tarifi Hünerli Bayanlar blogundan aldım fakat ben vişne yerine antep fıstığı tozu kullandım. Tarif için burayı tıklayın. Mekik kalıplarım olmadığı için oval kağıt kalıplarla aynı ölçülerde 30 adet mekik kurabiye çıktı. Tarif… Read More

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım bademi çok severim kurabiye
de ellerine sağlık,hayırlı cumalar,
sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzeller çok
ellerine emeklerine sağlık

u.aydin dedi ki...

cok lezzetlidir eminim,goruntu anlatmis herseyi,ellerine saglik,sevgilerle.

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çaylada nasıl güzel olur canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

öykü dedi ki...

yıne harıkalar yaratılmıs


ellerıne saglık

durutarifler dedi ki...

Eminim çok nefis olmuşlardır.
Benim bademlerde bir ara kurabiye olmayı umutr ediyor :)
Ellerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize saglik olsun. Ah keşke şu tatları böyle görence uzanıp alabilsek. Tüm gün yemek yapmaya gerek yok...))
Sevgiler..

mine dedi ki...

bayılırız evcek ellerine sağlık

Mutfaknotlari dedi ki...

badem nasıl nefis bi aroma vermiştir
ellerine sağlık
sevgiler

AslıASLI dedi ki...

Zaten bu nefis görüntüler anlatıyor her şeyi. Ellerinize sağlık..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı