Yeni Yıl

13 Şubat 2012 Pazartesi

Kabak mücverini bu sefer Canan yaptı, o bu konuda açıkcası benden daha başarılı çünkü daha sabırlı..Ayrıca kızlarımın mutfak konusunda hamarat olması da bir ayrı gururlandırıyor beni.. Mücveri, kızartması ağır olduğu için çok tercih etmiyoruz böyle fırında çok lezzetli ve hafif oluyor. Ayrıca Can' da o kadar çok seviyor ki,    altta ve üstte dört adet minik dişiyle bir yiyişi var görmelisiniz..



Canan' ın kendi ölçüleriyle tarifi veriyorum: ( 4 kişilik)

Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 çay bard. beyaz peynir
2 iri yumurta+1 yumurta sarısı( üzerine)
Çörekotu
Dereotu, taze nane, (ince kıyılmış)
Tuz, taze karabiber
Un  ...
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

30x30 ebatlarında  fırın kabı
Yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :
Kabaklar yıkanıp temizlenir kabukları ile rendenin iri tarafından rendelenir ve süzgece alınıp üzerine tuz serpilir. Suyunu süzmesi için bekletilir. Süzülen kabak rendesi iki avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınıp çukur kaba aktarılır 1 yumurta sarısı ve çörek otu hariç diğer malzemeler ilave edilir un azar azar ilave edilerek çok akışkan olmayan bir harç elde edilir. Yağlanmış fırın kabına boca edilir ve üzeri kaşığın tersiyle düzeltilir. Yumurta sarısı çırpılır yüzeyin tamamına sürülür bol miktarda çörek otu serpilir ve sıcak fırında 180 derecede nar gibi oluncaya kadar pişirilir. 20 dakika  kadar fırında dinlendirilir. sonra bıçakla karelere kesilip servis yapılır. Afiyet olsun .

Benzer Yazılar:

  • Ispanaklı Kiş Kiş Hamuru  Tarif sevgili bloger arkadaşım http://www.evcini.com/2010/03/my-entry-2.html. ne ait.. Malzemeler: ( 26 cm. çapında tart kalıbı ile iki adet kiş  oluyor) 250 gr. (1 + 3/4 cup) organik un 150 gr.… Read More
  • GlorikDamak tadımıza uyan her türlü tarifi denemeyi çok seviyorum. Bu tarif özellikle deniz ürünleriyle tanınan Ermeni mutfağına ait. Yapımı çok kolay.İster meze olarak isterseniz çayın yanında veya yardımcı yemek olarak ikramların… Read More
  • Fellah Köfte (Ekşili Köfte)Malzemeler: 2 sb. ince bulgur 2 sb. sıcak su 3 yk. un 2 adet yumurta Tuz, Karabiber,pul biber Sosu için: 3 diş sarmısak 2 yk. biber ve domates salçası karışımı 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet limonun suyu Yapılışı: Bulgur,… Read More
  • Kadınbudu KöfteMalzemeler:1 su bardağı haşlanmış prinç250 gr. az yağlı kıyma1 baş kuru soğanKıyılmış maydanoz, tuz, karabiberKöfteleri Bulamak için:2 yumurta1 su bardağı galeta unuYapılışı:Pirincin yarısını pişirip, kalan yarısını da sıcak … Read More
  • Köfteli PatatesBu yemek biraz uyduruk!Nasıl derseniz, önce İzmir Köfte yapayım diye düşünüyordum, sonra yeşil biber ve kırmızı biber filan da ekledim, değişik birşey oldu ama eşimle kapış kapış yedik resmen:)Malzemeler:Yarım kg. kıymayarım … Read More

9 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor, anne kız elinize sağlık. Sevgiler...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kuzucuğunu ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Haklısın kızartmadansa fırında ki daha güzel .
O minicik dişlerini de yerim ben o sevgili Can'ın.(MaşAllah diyorum)
Sevgiyle kal.

sare dedi ki...

Şükrancım, bir anne için ne güzel şeyler... Çocuklarımızın bizi geçip gitmesi, bir başka lezzetli olmuştur.
Çok severek tükettiğimiz bir lezzet...
Sevgiler.

sibelyalcincom dedi ki...

Çörek otuda ayrı bir lezzet vermiştir afiyet olsun:)

Unknown dedi ki...

Bende fırında yaparım hem lezzetli hemde sağlıklı oluyor..
Kızının ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Canan'ın ellerine sağlık çok güzel olmuş fırında olması ayrı güzel çünkü daha sağlıklı oluyor. Sizlere ve minik Can'a da afiyetler olsun.

yeşim dedi ki...

enfes olmuş canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim nefis gorunuyor hem firinda pismesi daha saglikli olmus !

Tümay Öztürk dedi ki...

Bencede çok başarılı bir tarif olmuş canım ellerinize sağlık:)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı