Canan' ın kendi ölçüleriyle tarifi veriyorum: ( 4 kişilik)
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 çay bard. beyaz peynir
2 iri yumurta+1 yumurta sarısı( üzerine)
Çörekotu
Dereotu, taze nane, (ince kıyılmış)
Tuz, taze karabiber
Un ...
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
30x30 ebatlarında fırın kabı
Yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Kabaklar yıkanıp temizlenir kabukları ile rendenin iri tarafından rendelenir ve süzgece alınıp üzerine tuz serpilir. Suyunu süzmesi için bekletilir. Süzülen kabak rendesi iki avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınıp çukur kaba aktarılır 1 yumurta sarısı ve çörek otu hariç diğer malzemeler ilave edilir un azar azar ilave edilerek çok akışkan olmayan bir harç elde edilir. Yağlanmış fırın kabına boca edilir ve üzeri kaşığın tersiyle düzeltilir. Yumurta sarısı çırpılır yüzeyin tamamına sürülür bol miktarda çörek otu serpilir ve sıcak fırında 180 derecede nar gibi oluncaya kadar pişirilir. 20 dakika kadar fırında dinlendirilir. sonra bıçakla karelere kesilip servis yapılır. Afiyet olsun .
9 yorum:
Nefis görünüyor, anne kız elinize sağlık. Sevgiler...
Canım,
kuzucuğunu ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Haklısın kızartmadansa fırında ki daha güzel .
O minicik dişlerini de yerim ben o sevgili Can'ın.(MaşAllah diyorum)
Sevgiyle kal.
Şükrancım, bir anne için ne güzel şeyler... Çocuklarımızın bizi geçip gitmesi, bir başka lezzetli olmuştur.
Çok severek tükettiğimiz bir lezzet...
Sevgiler.
Çörek otuda ayrı bir lezzet vermiştir afiyet olsun:)
Bende fırında yaparım hem lezzetli hemde sağlıklı oluyor..
Kızının ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
Canan'ın ellerine sağlık çok güzel olmuş fırında olması ayrı güzel çünkü daha sağlıklı oluyor. Sizlere ve minik Can'a da afiyetler olsun.
enfes olmuş canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle.
Ellerine saglik canim nefis gorunuyor hem firinda pismesi daha saglikli olmus !
Bencede çok başarılı bir tarif olmuş canım ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder