Yeni Yıl

13 Şubat 2012 Pazartesi

Kabak mücverini bu sefer Canan yaptı, o bu konuda açıkcası benden daha başarılı çünkü daha sabırlı..Ayrıca kızlarımın mutfak konusunda hamarat olması da bir ayrı gururlandırıyor beni.. Mücveri, kızartması ağır olduğu için çok tercih etmiyoruz böyle fırında çok lezzetli ve hafif oluyor. Ayrıca Can' da o kadar çok seviyor ki,    altta ve üstte dört adet minik dişiyle bir yiyişi var görmelisiniz..



Canan' ın kendi ölçüleriyle tarifi veriyorum: ( 4 kişilik)

Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 çay bard. beyaz peynir
2 iri yumurta+1 yumurta sarısı( üzerine)
Çörekotu
Dereotu, taze nane, (ince kıyılmış)
Tuz, taze karabiber
Un  ...
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

30x30 ebatlarında  fırın kabı
Yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :
Kabaklar yıkanıp temizlenir kabukları ile rendenin iri tarafından rendelenir ve süzgece alınıp üzerine tuz serpilir. Suyunu süzmesi için bekletilir. Süzülen kabak rendesi iki avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınıp çukur kaba aktarılır 1 yumurta sarısı ve çörek otu hariç diğer malzemeler ilave edilir un azar azar ilave edilerek çok akışkan olmayan bir harç elde edilir. Yağlanmış fırın kabına boca edilir ve üzeri kaşığın tersiyle düzeltilir. Yumurta sarısı çırpılır yüzeyin tamamına sürülür bol miktarda çörek otu serpilir ve sıcak fırında 180 derecede nar gibi oluncaya kadar pişirilir. 20 dakika  kadar fırında dinlendirilir. sonra bıçakla karelere kesilip servis yapılır. Afiyet olsun .

Benzer Yazılar:

  • Kurutulmuş domates mezesi      Tam bir meze tutkunuyum, hem yemekten hem hazırlamaktan  müthiş keyif alıyorum.. Çünkü bir sofra hazırlarken tekdüzelikten ziyade farklı tatları farklı sunumları denemekten çok hoşlanıyorum. Örneğin … Read More
  • İftar davetlerim 1- İzmir Köfte Herkese kucak dolusu sevgiler,  Ramazanda iftara  misafir çağırmayı, niyetli olanlara yemekler hazırlamayı çok seviyorum. Gelebilenlere evimde, gelemeyecek olanlara da hazırlayıp götürüyoruz.. Geçen hafta sonu da… Read More
  • Havucun ve Kabağın E hali, D hali.. Velhasıl her hali  Yoğurtlu buğdaylı kabak salatası  Kabak salatasını buğdaylı yediniz mi? Yemedinizse lütfen deneyin inanın o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. Bunu Kaz dağlarında kaldığımız otelde tatmıştım ve içinde ne ol… Read More
  • Mozzerellalı ve soslu patlıcan dilimleriGüzel bir hafta dileyerek hepinize kocaman merhabalar sevgili dostlar.. Yaz mevsiminde patlıcanla yapılan bir çok farklı lezzet vardır bu da onlardan birisi.  Güzel bir meze Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 adet doma… Read More
  • Mutlu bir Pazar Masası                        Havalar ısınınca yakın akrabalarla kahvaltıda veya beş çayında buluşmalarımızda başlamış oldu. Sezonun açılışı da bizdeydi. Yeğenlerin çocuk… Read More

9 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor, anne kız elinize sağlık. Sevgiler...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kuzucuğunu ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Haklısın kızartmadansa fırında ki daha güzel .
O minicik dişlerini de yerim ben o sevgili Can'ın.(MaşAllah diyorum)
Sevgiyle kal.

sare dedi ki...

Şükrancım, bir anne için ne güzel şeyler... Çocuklarımızın bizi geçip gitmesi, bir başka lezzetli olmuştur.
Çok severek tükettiğimiz bir lezzet...
Sevgiler.

sibelyalcincom dedi ki...

Çörek otuda ayrı bir lezzet vermiştir afiyet olsun:)

Unknown dedi ki...

Bende fırında yaparım hem lezzetli hemde sağlıklı oluyor..
Kızının ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Canan'ın ellerine sağlık çok güzel olmuş fırında olması ayrı güzel çünkü daha sağlıklı oluyor. Sizlere ve minik Can'a da afiyetler olsun.

yeşim dedi ki...

enfes olmuş canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim nefis gorunuyor hem firinda pismesi daha saglikli olmus !

Tümay Öztürk dedi ki...

Bencede çok başarılı bir tarif olmuş canım ellerinize sağlık:)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı