Yeni Yıl

3 Şubat 2012 Cuma




Tavuklu Börek  (36 adet minik rulo börek)

Malzemeler:
6 yufka
2 adet  tavuk eti (kalça+göğüs)
2 adet kuru soğan
Kuş üzümü
Yeni bahar, tuz, tane karabiber, Kuru nane, 1 tatlı kaşığı toz şeker

1 adet yumurta ( üzerlerine sürmek için)

Ara Sosu:

 1su bard. süt+su
3 yemek kaşığı tereyağ/sıvıyağ

Hazırlanışı:
İç malzemesini hazırlamak için tavukları yıkayıp bir tencereye alın.
Üzerine 3 su bard.su, tane karabiber ve dörde bölünmüş 1 adet kuru soğan ilave edin ve tavukları haşlayın.
Pişince süzgece alıp soğutun. tavukları didikleyin. suyunu süzüp kullanmak üzere saklayın.

Tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun, ince doğranmış bir kuru soğanı ekleyip kavurun, tavukları ilave edin tekrar biraz daha kavurun.
Kuş üzümü, kuru nane, yeni bahar ve tuzunu şekerini ilave edin karıştırın bir kenarda ılınmasını bekleyin. 
Bir yufkayı tezgaha serin ara sos dan sürün ikinci yufkayı üzerine serin.yağlayın.
Yufkayı önce dörde sonra her dilimi üçe, yani toplam 12 dilime kesin her dilimin geniş tarafına tavuklu harçtan bir miktar koyun ve sigara böreği sarar gibi minik rulolar sarın.
Aynı işlemi diğer yufkalara da yapın ve pişirme kağıdı serili tepsiye yanyana dizin.
Üzerine su ile incelttiğiniz yumurta sarısını sürün önceden ısıtılmış fırında nar gibi olana kadar pişirin. 



 
Kolay Su Böreği
( Su böreğini servis tabağına dikey dizdiğimiz için görünüşü belli olmadı, bu yüzden üsttekini sembolik olarak netten koydum. kendi börek resmimiz altta.


Kolay Su Böreği  (Sofra Dergisinden)( çok nefis bir su böreği oluyor)


Malzemeler:


6 adet yufka 
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı süt 


İçi:  300gr. beyaz peynir , 1/2 demet kıyılmış maydanoz


Hazırlanması:
Yumurta, süt, sıvıyağ ve su derin bir kapta iyice karıştırılır. Yağlanmış büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serilir. Artan kenarlar kopartılır..
Başka bir yufka rulo halinde sarılıp 7-8cm'lik parçalar halinde koparılarak hazırlanan sütlü karışıma batırılır ve yanyana tepsiye dizilir..
Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrarlanır..Peynirli maydonozlu  iç malzemesi üzerine yayılır..
Diğer 2 yufkayı yine parça parça koparılarak sütlü karışıma batırılıp iç malzeme üzerine dizilir.
Kalan son yufka da en üste kapak olarak kesilir fazlalıklar bıçakla kesilip içine ıslatılarak yerleştirilir ve kapak örtülür
Kalan karışım böreğin üzerine dökülür.. sosu emmesi için  bıçakla karelere dilimlenir.
Önceden ısıtılmış 250 C’ de fırında üzeri ve altı iyice kızarana dek pişirilir..
İlk sıcaklığından sonra servis yapılır





ŞEKER HAMURU KAPLI CUPKEKLER

Malzemeler


3 yumurta
1 su bardağından biraz az toz şeker (1+1/4 brd.)
1 paket kakaolu puding (pişirilmemiş) (veya vanilyalı puding )
½ su bard. sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao(isteğe bağlı) 
1/2 su bardağı ılık  süt veya su 
1,5 su bardağı un (kıvamına göre biraz daha ekleyebilirsiniz).
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  1. Yapılışı:
  2. Kek için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sırayla pudingi, yağı, sütü, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin. Akışkan bir hamur elde edin..
  3. Karışımı muffin kalıplarına dökün.   Önceden ısıtılmış 175C de
  4. fırında pişirin. yaklaşık 15-20 dakikada pişirin.soğutun , Üst kısmında çok kabaran kısımlar varsa keskin bir bıçakla traşlayın.
Şeker hamuru ile süsleme:


Beyaz şeker hamuru
Sarı ve turuncu gıda boyası(jel olan)
şeker hamuru kalemi
Arının kanatları için file badem
  1. Beyaz Şeker hamurunu merdane ile  2 mm kalınlığında açın .
  2. kupkeklerin büyüklüğünde kurabiye kalıpları ile şeker hamurundan  kapaklar kesin ve herhangi bir şurupla kupkeklerin üzerine yapıştırın.  Yine şeker hamurundan renklendirdiğiniz ve daha önce hazırlanan arıları ve çiçekleri tek tek özenle yapıştırın.
  3. Not:malzemeler buradan alındı.



 Portakallı+ Frambuazlı kokteyller



Yine Pastacılık Dünyasından aldığımız frambuaz /ahududu sosundan 1 su bard. kadar 5 lt sıcak suya ilave edip iyice karıştırdım. Birkaç karanfil atıp soğumaya bıraktım. servise yarım saat kala, taze sıktığımız(Derya'nın emekleri az buz değil vallahi) portakal suyunu ilave edip az miktarda toz şeker koydum. 
Servis zamanı karanfilleri çıkarttım, kokteyl bardaklarına doldurdum. Hem şifalı oluşuyla hem tadıyla beğeni kazandı.





8 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel olmuş, ellerine sağlık canım. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim. Sevgiler...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

su böreği deyince hiç dayanamam.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

iyiki doğdu
ellerine sağlık canım
:))))

Unknown dedi ki...

nice senelere
:-)
lezzet tabagi dolup tasmis :-)

sevgiler canim

Aktuelmoda dedi ki...

Börekler nefis gözüküyor.Diyetteyim ya daha da bir canım çekti,hele o cupkekler nasıl sevimli,ellerinize sağlık ŞÜkran Ablacım...

mutfagabuyrun dedi ki...

hepsi birbirinden harika canım.ellerine sağlık.cana nice uzun mutlu seneler.kandilin mubarek olsun.

NzlGl dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel olmuş.Ellerinize sağlık,sevgiler

elif ada dedi ki...

Cupkeklere bayıldım. Nice nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum Can'a

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı