Yeni Yıl

25 Şubat 2010 Perşembe



Bu konuyu daha önceleri  burada  arkadaşlarımızla yazışıp konuşmuştuk.. Sevgili (Hassoman) Gerçek adıyla Osman ağabeyimiz meze konusunda bayağı yeteneklidir ve çok da güzel anlatımı vardır.
Deniz kıyılarında yetişen, tuz oranı oldukça yoğun çalı-ot karışımı bir bitkidir. Börülce, büyük gros marketlerde artık çok sıklıkla bulunabiliyor. Hazırlanması göründüğü kadar zahmetli değil inanın, lezzetini tattığınzda bu zahmete değdiğini zaten göreceksiniz.
Dün akşam yine derin donduruıcuma önceden hazırlayıp koyduğum bir paket deniz börülcesini salata olarak hazırlayıp servis ettim.Buyrun...

Hazırlanması:
Bir tencerede su kaynatılır içine börülceler konup yumuşaması sağlanır 5-10 dakika arasında hazır olur. Sudan çıkartılıp ılınması beklenir. Bir elinizle börülcenin ince dallarını tutup yeşil kısımlarını parmaklarınızla dibinden ucuna kadar sıyırmaya çalışın, sıyrıldıkça içinden sert kılçıkları kalacaktır. İşlemi bu şekilde tamamlayın. sakın kaynama suyuna tuz atmayın yeteri kadar bitkinin tuzu vardır. Börülceleri sızma zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsak sosuyla harmanlayın. dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt dökün .. Ben bu karışımı yağ koymadan hazırlayıp, üzerine pul biberli  kızdırılmış yağ gezdiriyorum. .Afiyet olsun..

Benzer Yazılar:

  • Pankek Malzeme: 1 su bard. un 2 yemek kasigi toz seker 1 fiske tuz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 su bardağından bir parmak eksik süt 1 çay kasigi kabartma tozu.. . Yapılışı: Malzemeler… Read More
  • Hayatımız hep koşuşturma../ Bir İftar SofrasıMerhabalar, her tarif koyduğumda sohbet havasında bir şeyler yazmak, sizlerle sabah kahvesini yudumlarken dertleşmek, bildiğimi paylaşmak, bilmediğimi de öğrenmek  istiyorum ama bazen tam tersine sadece tarifi … Read More
  • Makaron yaptımmmm...Makaron, rengarenk görüntüsüyle damakta bıraktığı o nefis tadıyla ve arasındaki kremasıyla tabi ki birde etek fırfırlarıyla hep dikkatimi çeken bir kurabiye oldu. Uzun süredir makaron yapmak niyetiyle kendi çapımda araştırmal… Read More
  • Ahtapot SalatasıArkadaşlar bu salata  bahar başından beridir arşivimi bekliyor bir türlü yazamamışım nedense.. Ahtapotu kardeşim Ankara'ya ziyarete geldiklerinde Çanakkale' den getirmişti aslında. Denizden çıkarılmış halinin de&nbs… Read More
  • Zerde Bu tatlıyı bir türlü yazmak kısmet olmamıştı .Osmanlı mutfağında da önemli bir yeri olan zerde, görüntüsüyle çok zarif, hafifliğiyle ise diyet tatlısı olarak bile rahatlıkla tercih edilebilecek b… Read More

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bir Egeli olarak özellikle yaz aylarında çok sık yapıyorum. Ama biz yoğurtla karıştırmadan hafif üzerine sarmısak ezip servis yapıyoruz.Ama sizinkide değişik olmuş .Ellerinize sağlık sevgiler.Mine

susamcorekotuFeriha dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün(S.A.V) kokusunun üzerinize olması temennisiyle. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun.
eline sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili mis kokulu lezzzetler,
sevgili susam çörekotu,
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkürler.. bende sizin kandilinizi yürekten kutlarım.. Börülceyi bazen sizin yaptığınız gibi de hazırlarım her türlüsünü çok seviyoruz. sevgiler, görüşmek dileğiyle..

cecilia dedi ki...

deniz börülcesini hiç denemedim çok merak ediyorum tadını, nefis görünüyor, eline sağlık :)

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili cecilia, denemeni tavsiye ederim. gerçekten çok güzel bir lezzeti var.. sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı