Malzemeler:
4 adet iri patates
2 yumurta
3-4 kaşık un
tuz karabiber
Sos için:
2 yemek k. tereyağı
2 adet iri soyulmuş domates
yarım y.kaşığı salça ( hangi salça tercih ederseniz)
2 diş ezilmiş sarımsak
2 defne yaprağı
Yapılışı:
Patatesler yıkanıp kabuklarıyla haşlanır. Soyulup sıcakken ezilir. ılınması beklenir içine yumurtalar, un, tuz, taze çekilmiş karabiber ileve edilir ve yoğrulur. Birazcık kendini toparlayıp sertleşmesi için dolapta on dakika kadar bekletilir Kıvamını köfte harcı kıvamında hazırlayın, gerekirse çok az un ilavesi yapabilirsiniz..
Bu arada tereyağında domatesler, sarımsak, salça defne yaprakları sotelenir ve sos kıvamını alana kadar pişirilir, defne yaprakları çıkartılır. tuzu karabiberi ayarlanır .
Gnochi hamuru unlanmış tezgaha alınıp oklava kalınlığında rulolar yuvarlanır, Bunlardan 2 cm büyüklükte dilimler kesilir ve çatalla üzerine dilenirse şekil verilir. kaynayan tuzlu suya aralıklarla atılarak pişirilir. Gnochiler yüzeye çıktıklarında pişmiş demektir. Sosun içinde birkaç kez çevrilerek tabağa alınır, sıcak servis edilir..Afiyetler olsun..
Benim notum:
-Ginochi için kullanılacak patateslerin sarı renkli haşlamalık patates olması lezzeti açısından önemlidir.
-Patateslerin kabuklu olarak haşlanması nişasta oranını koruması açısında önemlidir..
-Sos olarak damak zevkinize göre neyi diliyorsanız onu kullanabilirsiniz. örn. fesleğenli makarna sosu gibi..
-Gnochileri hazırlarken unlu zeminde her ruloyu elinizle çevirin ve daha sonra çatalla bastırııp şekil vermeyi
deneyin. Çok iri kesmeyin çünkü pişince de pofidikleşiyor..
- Haşlama işlemini partiler hailinde yapın pişip yüzeye çıkanları delikli kepçe ile alıp diğer parti gnochileri pişirirmeye koyun.
9 yorum:
çok guzel bir tarif olmus ellerıne saglık canım denenmeye deger.sevgiler
Tülinciğim çok teşekkürler canım. -sevgiler, görüşmek üzere..
Nefis görünüyor,ellerinize saglik. Calistigim dönemde zamanim olmadigi icin hazir aliyordum ama el yapimi daha bir baska lezzetli oluyor tabiki.Afiyetler olsun,sevgiyle kalin.
Sevgili yaren değerli yorumun için çok teşekkür ederim..ben hazır olarak ankara da hiç görmedim belki metro gros markette olabilir kendim çabukça yaptığım için açıkcası çok da aramadım. Sevgiler..
Merhabalar öncelikle güzel yorumunuz için çok tesekkür ediyorum,sayfanizi tanimakla çok mutlu oldum nefis tarifleriniz var,özellikle gnochi'yi severim ama kendim hiç denemeye cesaret edemedim hep hazir alirim belki bu tarif beni cesaretlendirir...emeginize saglik,sevgilerimle.
hayatım hiç yapmadım ama hep aklımda yapıp denemek ve tatmak:)) ellerine sağlık yapıp dondurucuya atmak fikri güzel aynen bende öyle yapıcam..öpüyorum güzel tatlı yanaklarından sevgilerimle
Sevgili taze nane seninde kandilin mübarek olsun. sevgiler..
nekadar güzel bişi olmuş buu:)
Sevgili Zeynep, değerli yorumun için çok teşekkürler, daha sık görüşmek dileğiyle sevgiler..
Yorum Gönder