25 Şubat 2010 Perşembe
25 Şubat 2010 Perşembe
5 yorum
Bu konuyu daha önceleri burada arkadaşlarımızla yazışıp konuşmuştuk.. Sevgili (Hassoman) Gerçek adıyla Osman ağabeyimiz meze konusunda bayağı yeteneklidir ve çok da güzel anlatımı vardır.
Deniz kıyılarında yetişen, tuz oranı oldukça yoğun çalı-ot karışımı bir bitkidir. Börülce, büyük gros marketlerde artık çok sıklıkla bulunabiliyor. Hazırlanması göründüğü kadar zahmetli değil inanın, lezzetini tattığınzda bu zahmete değdiğini zaten göreceksiniz.
Dün akşam yine derin donduruıcuma önceden hazırlayıp koyduğum bir paket deniz börülcesini salata olarak hazırlayıp servis ettim.Buyrun...
Hazırlanması:
Bir tencerede su kaynatılır içine börülceler konup yumuşaması sağlanır 5-10 dakika arasında hazır olur. Sudan çıkartılıp ılınması beklenir. Bir elinizle börülcenin ince dallarını tutup yeşil kısımlarını parmaklarınızla dibinden ucuna kadar sıyırmaya çalışın, sıyrıldıkça içinden sert kılçıkları kalacaktır. İşlemi bu şekilde tamamlayın. sakın kaynama suyuna tuz atmayın yeteri kadar bitkinin tuzu vardır. Börülceleri sızma zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsak sosuyla harmanlayın. dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt dökün .. Ben bu karışımı yağ koymadan hazırlayıp, üzerine pul biberli kızdırılmış yağ gezdiriyorum. .Afiyet olsun..
Benzer Yazılar:
Salçalı BiftekMalzemeler: (2 kişilik)2 adet biftek2-3 yemek kaşığı salçatuz, karabibersıcak suzeytinyağıYapılışı:Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.Biftekleri pişirmeden önce et döveceğ… Read More
İyi ki doğdun Anneeee!Bugün canım anneciğimin (Şükran) doğumgünü!Annem ben kendimi bildim bileli hep çalışmıştır.Hala da çalışmakta.Küçükken bunun zorluğunu çok hissederdim.Etrafımdaki çocukların genelde anneleri ev hanımıydı ve ben de kendi kendi… Read More
Fırında Kaburga Malzemeler: (5 Kişilik) 1,5 kg. bütün kuzu kaburga 3-5 diş sarımsak tuz, karabiber 1 yemek kaşığı un Yapılışı: Öncelikle etlerin her iki tarafları tuz ve karabibere bulanır.Kaburgaların etli kısımlarına bıça… Read More
Süslü bakteri annesini mimlemiş...Kızım isterde ben cevaplamaz mıyım, hemen aklıma gelen 7 özelliğimi yazayım ve bende buradan bizi takip eden tüm arkadaşlarımızı mimleyim... Yazmak isterseniz bizde sizi bloglarınızdan takip ederiz ve sizleri daha yakından ta… Read More
GlorikDamak tadımıza uyan her türlü tarifi denemeyi çok seviyorum. Bu tarif özellikle deniz ürünleriyle tanınan Ermeni mutfağına ait. Yapımı çok kolay.İster meze olarak isterseniz çayın yanında veya yardımcı yemek olarak ikramların… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Bir Egeli olarak özellikle yaz aylarında çok sık yapıyorum. Ama biz yoğurtla karıştırmadan hafif üzerine sarmısak ezip servis yapıyoruz.Ama sizinkide değişik olmuş .Ellerinize sağlık sevgiler.Mine
Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün(S.A.V) kokusunun üzerinize olması temennisiyle. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun.
eline sağlık
Sevgili mis kokulu lezzzetler,
sevgili susam çörekotu,
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkürler.. bende sizin kandilinizi yürekten kutlarım.. Börülceyi bazen sizin yaptığınız gibi de hazırlarım her türlüsünü çok seviyoruz. sevgiler, görüşmek dileğiyle..
deniz börülcesini hiç denemedim çok merak ediyorum tadını, nefis görünüyor, eline sağlık :)
Sevgili cecilia, denemeni tavsiye ederim. gerçekten çok güzel bir lezzeti var.. sevgiler..
Yorum Gönder