Yeni Yıl

25 Şubat 2010 Perşembe



Bu konuyu daha önceleri  burada  arkadaşlarımızla yazışıp konuşmuştuk.. Sevgili (Hassoman) Gerçek adıyla Osman ağabeyimiz meze konusunda bayağı yeteneklidir ve çok da güzel anlatımı vardır.
Deniz kıyılarında yetişen, tuz oranı oldukça yoğun çalı-ot karışımı bir bitkidir. Börülce, büyük gros marketlerde artık çok sıklıkla bulunabiliyor. Hazırlanması göründüğü kadar zahmetli değil inanın, lezzetini tattığınzda bu zahmete değdiğini zaten göreceksiniz.
Dün akşam yine derin donduruıcuma önceden hazırlayıp koyduğum bir paket deniz börülcesini salata olarak hazırlayıp servis ettim.Buyrun...

Hazırlanması:
Bir tencerede su kaynatılır içine börülceler konup yumuşaması sağlanır 5-10 dakika arasında hazır olur. Sudan çıkartılıp ılınması beklenir. Bir elinizle börülcenin ince dallarını tutup yeşil kısımlarını parmaklarınızla dibinden ucuna kadar sıyırmaya çalışın, sıyrıldıkça içinden sert kılçıkları kalacaktır. İşlemi bu şekilde tamamlayın. sakın kaynama suyuna tuz atmayın yeteri kadar bitkinin tuzu vardır. Börülceleri sızma zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsak sosuyla harmanlayın. dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt dökün .. Ben bu karışımı yağ koymadan hazırlayıp, üzerine pul biberli  kızdırılmış yağ gezdiriyorum. .Afiyet olsun..

Benzer Yazılar:

  • Şerbetli KurabiyeMalzemeler:2 kahve fincanı pudra şeker (ya da toz şeker)1 paket yumuşamış margarin2 yumurta4 yemek kaşığı kakao2+1/4 su bardağı un (küçük su bardağı)1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞerbeti:1,5 su bardağı şeker1,5 su barda… Read More
  • Kıymalı LazanyaLazanyayı bir çok yerde yedim ama evde kendim hiç yapmamıştım.Eh artık zamanı geldi diye düşündüm ve geçenlerde marketten aldım lazanya ve eve gelip yaptım.Sonuç bir harika oldu!!!Bayıla bayıla yedik eşimle:)Malzemeler:10 par… Read More
  • Türkan Saylan'ı kaybettik....İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi'nde uzun süreden bu yana tedavi gören ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.İŞTE SAYLAN'IN SON İSTEĞİHayatını kaybeden ÇYDD B… Read More
  • Mercimek KöftesiMalzemeler:2 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı köftelik ince bulgur4 su bardağı su3-4 yemek kaşığı salçayarım demet maydonoz7-8 sap taze soğan2 yemek kaşığı sıvı yağtuz, kara biber, kimyonYapılışı:Bir tencereye mercim… Read More
  • Lezzetli Tavuk ParçalarıBu tarifi kendi defterime çok önceden kaydetmiştim.Nereden ne zaman aldım hatırlamıyorum ama yoğun iş günlerimde çok pratik olduğu için derin dondurucumda her zaman pişirmeye hazır bulundururum.Tadı çok güzel ve yapılışı da o… Read More

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bir Egeli olarak özellikle yaz aylarında çok sık yapıyorum. Ama biz yoğurtla karıştırmadan hafif üzerine sarmısak ezip servis yapıyoruz.Ama sizinkide değişik olmuş .Ellerinize sağlık sevgiler.Mine

susamcorekotuFeriha dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün(S.A.V) kokusunun üzerinize olması temennisiyle. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun.
eline sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili mis kokulu lezzzetler,
sevgili susam çörekotu,
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkürler.. bende sizin kandilinizi yürekten kutlarım.. Börülceyi bazen sizin yaptığınız gibi de hazırlarım her türlüsünü çok seviyoruz. sevgiler, görüşmek dileğiyle..

cecilia dedi ki...

deniz börülcesini hiç denemedim çok merak ediyorum tadını, nefis görünüyor, eline sağlık :)

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili cecilia, denemeni tavsiye ederim. gerçekten çok güzel bir lezzeti var.. sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı