Yeni Yıl

25 Şubat 2010 Perşembe



Bu konuyu daha önceleri  burada  arkadaşlarımızla yazışıp konuşmuştuk.. Sevgili (Hassoman) Gerçek adıyla Osman ağabeyimiz meze konusunda bayağı yeteneklidir ve çok da güzel anlatımı vardır.
Deniz kıyılarında yetişen, tuz oranı oldukça yoğun çalı-ot karışımı bir bitkidir. Börülce, büyük gros marketlerde artık çok sıklıkla bulunabiliyor. Hazırlanması göründüğü kadar zahmetli değil inanın, lezzetini tattığınzda bu zahmete değdiğini zaten göreceksiniz.
Dün akşam yine derin donduruıcuma önceden hazırlayıp koyduğum bir paket deniz börülcesini salata olarak hazırlayıp servis ettim.Buyrun...

Hazırlanması:
Bir tencerede su kaynatılır içine börülceler konup yumuşaması sağlanır 5-10 dakika arasında hazır olur. Sudan çıkartılıp ılınması beklenir. Bir elinizle börülcenin ince dallarını tutup yeşil kısımlarını parmaklarınızla dibinden ucuna kadar sıyırmaya çalışın, sıyrıldıkça içinden sert kılçıkları kalacaktır. İşlemi bu şekilde tamamlayın. sakın kaynama suyuna tuz atmayın yeteri kadar bitkinin tuzu vardır. Börülceleri sızma zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsak sosuyla harmanlayın. dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt dökün .. Ben bu karışımı yağ koymadan hazırlayıp, üzerine pul biberli  kızdırılmış yağ gezdiriyorum. .Afiyet olsun..

Benzer Yazılar:

  • Sütlü Yarma Çorbası Merhabalar hepinize çok güzel bir haziran ayı  geçirmeniz temennisiyle  çok beğenilen  bir çorba tarifi vereceğim.  Bu çorbanın tarifi bizim işyerimizdeki lezzetli yemekler yapan aşçılarımıza ait, … Read More
  • Çilekli Magnolia      Hepinize merhabalar, çok güzel geçsin gününüz..Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.. Çilekli magnolia da bizim genelde tercih ettiğimiz tarz tatlılardan birisi..Hem sütlü tatlı , hem meyveli, hem hafif, üs… Read More
  • Nefis Tandır Böreği Müge'ye ait bir tarif.. Fotoğrafların kaliteli olmadığına bakmayın siz bu böreği mutlaka deneyin arkadaşlar. Bu tarif içinde çok teşekkürler canım .. Malzemeler: ( verilen ölçüler 1 tepsi için) 1/4 paket yaş maya 3 çor… Read More
  • Taze fasulye dizmesiTaze fasulye mevsimi geldi bile, tezgahlarda kendisini göstermeye başladı. Bu vesile ile güzel tarifimi paylaşmak isterim.. Zeytinyağlı Taze fasulyeyi  böyle hazırlayıp sunmak bir ayrı keyif veriyor bana..Tadı kad… Read More
  • Elmalı Cevizli turta ve Bir pazar günü Elmalı turtayı geçen pazar günü yaptık . İki kız ve ben pazar gününü tam bir hamur günü ilan ettik. Kimin canı ne istediyse onu yaptı, denedi.. Kimini yedik kimiin ise dolaba daha sonra tüketmek üzere kaldırdık. O … Read More

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bir Egeli olarak özellikle yaz aylarında çok sık yapıyorum. Ama biz yoğurtla karıştırmadan hafif üzerine sarmısak ezip servis yapıyoruz.Ama sizinkide değişik olmuş .Ellerinize sağlık sevgiler.Mine

susamcorekotuFeriha dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün(S.A.V) kokusunun üzerinize olması temennisiyle. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun.
eline sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili mis kokulu lezzzetler,
sevgili susam çörekotu,
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkürler.. bende sizin kandilinizi yürekten kutlarım.. Börülceyi bazen sizin yaptığınız gibi de hazırlarım her türlüsünü çok seviyoruz. sevgiler, görüşmek dileğiyle..

cecilia dedi ki...

deniz börülcesini hiç denemedim çok merak ediyorum tadını, nefis görünüyor, eline sağlık :)

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili cecilia, denemeni tavsiye ederim. gerçekten çok güzel bir lezzeti var.. sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı