Yeni Yıl

15 Haziran 2009 Pazartesi

















Hafta sonu yeğenlerime ve onların dünya tatlısı çocuklarına pudingli ve çikolata glazürlü browni yaptım, hepsi çok beğendi.Sizlerin de denediğinizde çok beğeneceğinizi umarak tarifi yazıyorum.

Malzemeler:

Browni için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı eritilmiş tereyağ
ceviz parçaları

Puding için:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tepeleme çay kaşığı vanilya
1/2 kutu hazır krema

Üzeri için:
Çikolata glazürü
160 gr. bitter çikolata
1/2 kutu hazır krema
Yapılışı:
Tereyağını eriyecek kadar ısıtın.Şeker ve yumurtaları kremamsı bir görüntü oluşana dek çırpın.Tereyağını ilave edip biraz daha çırpın.Un ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve yumurtaları karışıma eleyerek katın.En son ceviz kırıklarını da ekleyin ve yağlanmış kare bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Piştiğinde browninin dış yüzeyi ince bir tabaka oluşturacak ve içi kek kadar kuru olmayacak, biraz ıslak kalacak.Hemen fırından çıkartmayıp biraz ılımasını bekleyin.
Bu arada krema hariç tüm puding malzemesini karıştırın ve pişirin.Ocaktan alınca kremayı da ilave edin ve pürüzsüz bir görüntü oluşana dek çırpın, ılıyan browninin üzerine dökün (browniyi ister dilimleyin ister dilimlemeyin fark etmez).Tekrar soğumasını bekleyin.Bu arada kalan yarım paket kremayı tavada sadece kaynama noktasına dek ısıtın.Çikolata parçalarını içine katın ve iyice karıştırın, pürüzsüz bir görünüm elde edin.Bu browninin glazürü olacak.Ilıyan pudingli browninin üzerine, her tarafına gelecek şekilde glazürü dökün ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Not:Bu çikolata glazürü diğer kek ve kurabiyelerinizin içinde de çok rahat kullanabilirsiniz.Fransız çikolata uzmanı Jacques Torres bu glazürü birçok tarifinde uyguluyor.

Benzer Yazılar:

  • Çikolata Soslu Kremalı Muhallebi / Yaz tatili Merhabalar, bu hafta sonu kısmet olursa 10 gün sürecek bir tatile çıkacağız . Tabi ailemize minik Can katıldığı için tatilde onlarda yanımızda olacaklar ve daha çok birlikte vakit geçireceğiz. Bakın nasılda anneann… Read More
  • Makaron yaptımmmm...Makaron, rengarenk görüntüsüyle damakta bıraktığı o nefis tadıyla ve arasındaki kremasıyla tabi ki birde etek fırfırlarıyla hep dikkatimi çeken bir kurabiye oldu. Uzun süredir makaron yapmak niyetiyle kendi çapımda araştırmal… Read More
  • Zerde Bu tatlıyı bir türlü yazmak kısmet olmamıştı .Osmanlı mutfağında da önemli bir yeri olan zerde, görüntüsüyle çok zarif, hafifliğiyle ise diyet tatlısı olarak bile rahatlıkla tercih edilebilecek b… Read More
  • Lor TatlısıYine çoğunluğu yağışlı, arkasından açan güneşle azıcıkta olsa yazı tatmaya çalıştığımız bir haftayı bitirdik sayılır. Bahçe sezonunu açtık dedim ama orada kaldık, geçen hafta sonu resmen bir içeriye bir ba… Read More
  • Cheesecake Her şeyin gönlünüzce geçeceği güzel bir hafta diliyorum. Bu hafta sonu  bu Franbuaz soslu cheesecake i denedim tadını mı merak ediyorsunuz hem nefis hem çok hafif ve frambuazın enfes aromasıyla dolu dolu. Genelde c… Read More

2 yorum:

birkadin dedi ki...

nasil bi tatlidir buuu, bakmamam gerek!! :) allerinize saglik anne ve kizlari, yine harikalar yaratmissiniz gercekten :) sevgilerimle :)

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler Görkem,
tavsiye ederiz yap mutlaka!
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı