8 Haziran 2009 Pazartesi
- 8 Haziran 2009 Pazartesi
- 09 - Makarna ve Pilavlar
- 4 yorum
Malzemeler:
1 paket makarna
1 demet taze fesleğen
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yer fıstığı
1 küçük kutu krema
2 diş sarımsak
sıcak su
tuz
kara biber
Üzeri İçin:
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce bir tencere kaynar suya tuz atın ve makarnayı haşlamaya başlayın.Bu arada yıkayıp saplarını kopardığınız fesleğenleri rondoya koyun.Fıstıkları,kremayı, yağı, sarımsakları ve tuzla kara biberi de katıp hepsini iyice rondoda karıştırın.Fesleğenler minik parçalara bölünmeli.Sonra haşlanan makarnayı süzün ve tencereye biraz yağ döküp fesleğenli sosu koyun ve 1-2 dakika pişirin.Sonra üzerine makarnayı dökün ve 1-2 dakika daha karıştırın.Sonra ocağı kapatın ve makarnayı bir tabağa alıp üzerini kaşar peyniri rendesi ile süsleyin, servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
pesto sosu en sevdiğim makarna sosu benim :) aslında makarna en sevdiğim yiyecek :))
Aynen benim de sevgili Owl:))
Aaa ben bilmiyordum bu sosu :)) Deneyecegim en kisa zamanda :)) Afiyet olsun :)
Maydanoz bu güzel blogunuzun tanıtımı için bir sayfa ayırdı, onu duyurmak ister.
Selamlar..
Yorum Gönder