Bu tarifi bir kaç kez tv programlarında izlemiştim. Gerçekten de çok güzel bir tarif olduğunu deneyince anladık. Güney Doğu ve Doğu Anadolu yemeklerini hep çok beğenirim. Sizin de denemenizi öneririm..
4 adet iri sakız kabağı
250gr. orta yağlı kıyma
3 adet iri domates 1 yemek kaşığı karışık salça
1 adet iri kuru soğankızartmak için sıvıyağ
tuz, karabiber, pul biber, zerdeçalsüzme yoğurt
Kıymayı sıvıyağda kavurun ve ince çentilmiş kuru soğanı da ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin.Baharatlarla tatlandırın, bir kenara alın.
Tavaya sıvıyağ koyun, oyulmuş kabakların her tarafını kızartın, kağıt havlu üzerine çıkartın.
Ilıyınca kıymalı içle çok bastırmadan doldurun ve güvece dizin.
Üzerine rende domates, yağ ve salça karışımı sos hazırlayıp bolca gezdirin.Sıcak fırında yumuşayana kadar pişirin.Servis yaparken dolmaların yanına süzme yoğurt ilave edin.
Afiyet olsun...
5 yorum:
nefisss görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler
Sevgili Zeynep çok çok teşekkürler..
Hepsi nefis gorunuyor gercekten :)) Ismi cok farkli :) Ilk defa duyuyorum :)) Afiyet olsun :)
Teşekkürler Sevgili Moonsun!Gerçekten leziz bir yemek!
YEMEK GÜZEL FAKAT KİLİS YEMEĞİ DEĞİL ANTAKYA YEMEĞİ . ELLERİNİZE SAĞLIK.
Yorum Gönder