Yeni Yıl

9 Haziran 2009 Salı

















Bu tarifi bir kaç kez tv programlarında izlemiştim. Gerçekten de çok güzel bir tarif olduğunu deneyince anladık. Güney Doğu ve Doğu Anadolu yemeklerini hep çok beğenirim. Sizin de denemenizi öneririm..

Malzemeler:
4 adet iri sakız kabağı
250gr. orta yağlı kıyma
3 adet iri domates
1 yemek kaşığı karışık salça
1 adet iri kuru soğan
kızartmak için sıvıyağ
tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal
süzme yoğurt

Yapılışı:Kabakların kabuklarını kazıyın.İçlerini etli kalacak şekilde oyun ve karabiber tuz karışımı ile ovalayıp tezgaha ters çevirin.
















Kıymayı sıvıyağda kavurun ve ince çentilmiş kuru soğanı da ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin.Baharatlarla tatlandırın, bir kenara alın.
















Tavaya sıvıyağ koyun, oyulmuş kabakların her tarafını kızartın, kağıt havlu üzerine çıkartın.
Ilıyınca kıymalı içle çok bastırmadan doldurun ve güvece dizin.
















Üzerine rende domates, yağ ve salça karışımı sos hazırlayıp bolca gezdirin.Sıcak fırında yumuşayana kadar pişirin.Servis yaparken dolmaların yanına süzme yoğurt ilave edin.
Afiyet olsun...




5 yorum:

Zeynep dedi ki...

nefisss görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler

Anne ve kızları dedi ki...

Sevgili Zeynep çok çok teşekkürler..

MoonSun dedi ki...

Hepsi nefis gorunuyor gercekten :)) Ismi cok farkli :) Ilk defa duyuyorum :)) Afiyet olsun :)

Anne ve kızları dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Moonsun!Gerçekten leziz bir yemek!

dönmezçağlar dedi ki...

YEMEK GÜZEL FAKAT KİLİS YEMEĞİ DEĞİL ANTAKYA YEMEĞİ . ELLERİNİZE SAĞLIK.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı